петък, 7 януари 2011 г.

Най-добрите клавишни комбинации за Windows 7


Използването на различни клавишни комбинации за бързо и лесно извикване на различни функции и прозорци в Windows е сред най-обичаните елементи в операционната система. От Microsoft са положили доста усилия, за да превърнат Windows 7 в рая на почитателите на клавишните комбинации. CNET публикува списък с някои от най-добрите, но и най-рядко използвани, клавишни комбинации.

Както всички знаят, в дясно до часовника на таскбара, има малък бутон, който показва десктопа при натискане и само временен преглед при поставяне на мишката над него. Всички знаят, че Show Desktop функцията може да се извика с комбинацията Windows бутон + D на клавиатурата. Може да използвате и десктоп превюто, като използвате комбинацията Windows бутон + бутона за интервал, като задържите Windows бутона натиснат.

Ако сте закачили няколко приложения на таскбара, може да ги отваряте или задействате без да ползвате мишката. Натиснете и задръжте Windows бутона и след това бутоните от 1 до 9 в зависимост от това колко приложения имате на таскбара. Друг вариант е да натиснете комбинацията Windows бутон + T, като така ще видите Aero Peek прозореца и ще може да изберете желаното приложение със стрелките и Enter.

Други, по-семпли, но също така много полезни шорткъти за Windows Explorer:

Ctrl+N - отваря нов прозорец
Ctrl+W - затваря отворения в момента прозорец
Ctrl+Shift+N - създава нова папка
Ctrl+. (точка) - завърта изображение по часовниковата стрелка
Ctrl+, (запетая) - завърта изображение обратно на часовниковата стрелка
Alt+Enter - отваря Properties за маркирания файл/папка
Alt+P - показва Preview полето

Източник: http://www.digital.bg/

1 коментар:

  1. Здравейте, как мога да си възтановя иконката за Show Desktop на taskbar, т.к. я изтрих по погрешка. Email: jeny_h_g@abv.bg

    ОтговорИзтриване

Популярни публикации

Последователи