събота, 29 януари 2011 г.

Строят нова електрическа централа за когенерационно производство в Пловдив

Миналата година „ЕВН България Топлофикация” ЕАД започна строежа на нова електрическа централа за когенерационно производство в Пловдив.
Символичното начало на проекта беше дадено на 13.09.2010 година с тържествена церемония на площадката на „ЕВН България Топлофикация” ЕАД (ТЕЦ Север) в град Пловдив от министър-председателя на Република България г-н Бойко Борисов, министър-председателя на Федерална провинция Долна Австрия д-р Ервин Прьол, д-р Буркхард Хофер, генерален директор на EVN AG и г-н Йорг Золфелнер, регионален мениджър на EVN Bulgaria.

Съоръжението ще бъде с електрическа мощност 49,9 MW и топлинна мощност 54 MW. Комбинираното производство на електрическа и топлинна енергия е с доказани предимства. В комбинация със съвременните най-добри налични техники това е най-ефективният и щадящ природата метод. Екологичността на новата енергийна централа е потвърдена от положителната оценка, която проектът получи за въздействие върху околната среда.

С инвестицията на стойност около 100 млн. лв. „ЕВН България Топлофикация” ЕАД спомага съществено за подобряването на икономическата инфраструктура в България, което ще превърне Пловдив в център на модерното енергопроизводство.

Ето и няколко снимки от строежа на централата към септември 2010.


Източник: http://www.evn.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации

Последователи