сряда, 5 януари 2011 г.

Пуякът Ангел: ЕРП-тата имат основание да искат по-скъп ток от 1 юли 2011


Tрите електроразпределителни дружества имат основание да искат поскъпване на цената на тока от 1 юли. Това коментира днес председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Ангел Семерджиев, предаде Агенция "Фокус".
Благодарим ти, о превелики Ангеле, че отново искаш да стоплиш премръзналите ни сърца с таквиз благи вести. Благодарим ти и за предстоящото поскъпване на водата, о Ангеле!

Ако има промяна на цената на тока, то тя ще е по цялата верига - производители, НЕК, разпределителни дружества. Що се отнася до ЕРП-тата, те имат основание към този момент да искат повишение само въз основа на инфлацията, коментира Семерджиев.
Стискам палци на г-н Семерджиев да си получи необходимата комисионна за това, че толкоз ревностно отстоява интересите на някои частни фирми.

Той отказа да спомене конкретен процент с колко би могъл да поскъпне токът заради инфлацията и каза, че е все още много рано да се говори за новата цена, предаде БТА. Разбира се, че е рано, нали трябва да се уговори каква комисионна ще вземе Ангелчо.

Най-вероятно ДКЕВР ще отнеме лиценза на топлофикацията в Казанлък, тъй като дружеството не снабдява потребителите си с топлоенергия. Шуменската топлофикация, която заради дългове към „Булгаргаз" е с ограничено газоснабдяване, също ще бъде наказана, информира Дарик радио.

Честито на късметлиите!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации

Последователи