петък, 7 януари 2011 г.

Пример за социален маркетинг от Рефан


Над 1000 тестери на дълбокопочистващ гел за ръце раздаде вчера в пловдивските училища екип на пловдивската козметична компания „Рефан". Идеята за акцията се роди спонтанно след тревожните новини за разрастването на хепатита, поясни Емилия Ташева, мениджър Продажби. Почистващият продукт на „Рефан" унищожава вирусите и бактериите и осигурява мощна защита срещу заразните заболявания. За хепатита се знае, че е болест на мръсните ръце, и този факт ни подсети. Освен това продуктът действа и срещу вируси, които причиняват настинките и грипа, така характерни за сезона, добавиха от екипа. Гелът се предлага в магазините на фирмата в опаковки от 50 милилитра и е с разнообразни ухания - на роза, маракуя, тубероза и мимоза. Екстракт от ружа и Д-пантенол пък се грижат кожата да е хидратирана и мека.

Групата на „Рефан" посети вчера предобед детската къща в Коматево, дом „Майка Тереза" и арменското училище. А около обяд и до края на деня акцията обиколи училищата „Патриарх Евтимий", „Паисий Хилендарски" и „Душо Хаджидеков". Пред магазините на „Рефан" момичета раздаваха тестери на минувачите, като обясняваха как и за какво се използват.

От доста месеци „Рефан" подарява на пловдивчани малки опаковки от дълбокопочистващия гел с идеята да внедри инстинкт за самозащита от вируси и бактерии. Искаме да отгледаме навика за необходимата хигиена, която може да се поддържа дори на улицата, в училище и навсякъде, където в близост липсват вода и сапун. Гелът е универсално средство, което наистина действа, посочи Емилия Ташева. Освен това е и приятен за употреба - нанася се лесно и ухае меко. Установено е, че водно-алкохолните гелове със съдържание на алкохол над 60% са по-ефективни в борбата с микробите и от сапуна. За броени минути спиртът унищожава дори и някои устойчиви на антибиотици микроорганизми. Достатъчни са няколко капки, нанесени върху китките и дланите. Разнесете старателно и оставете да изсъхне. Не е необходимо изплакване, съветват от „Рефан".

Източник: МАРИЦА

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации

Последователи