сряда, 22 декември 2010 г.

Технически проблеми спряха "Скайп"


Не можете да влезнете в Skype акаунта си? Не сте единствен.

Милиони потребители из цял свят днес не можаха да се логнат в Skype и да ползват услугата. От компанията потвърждават проблема на профила си в Twitter и уверяват, че той ще бъде разрешен възможно най-скоро.

Дори самият сайт на Skype едвам се зареждаше днес, което може би е вероятен знак, че е претоварен от хиляди потребители, които търсят отговор на проблема за рехавата услуга.

The Next Web цитира инженер в компанията, според който нещата са "доста кофти". По информация на сайта ReadWriteWeb броят на провалени обаждания заради днешния технически проблем е около 8 милиона.

Междувременно потребителите се насочват към Twitter (къде другаде?), където намират арена, на която да пороптаят от случващото се.

Прекъсването на Skype услугата се случва само 2 седмици след като популярният микроблогърски сайт Tumblr рухна за цели 24 часа.

Нека си спомним също така и позорната 2007, когато системна грешка постави на колене Skype за два дни.

Ъпдейт (3:30 следобед): Ново съобщение на Skype в Twitter ни информира, че услугата постепенно се нормализира, но потребителите се предупреждават, че може да не успеят да се логнат в акаунта си още няколко часа.

Аз все още не мога да се логна. Ако някой е успял, нека каже.

Факти: Skype е едно от ключовите приложения на съвременния интернет. Според скорошно проучване, Skype съставлява около 0,57% от целия интернет трафик. За първите шест месеца на 2010 г. в Skype са изговорени 6,4 милиона платени минути в сравнение с 10,7 милиарда минути през цялата 2009. През първите шест месеца на 2010 Skype-към-Skype минутите са 88,4 милиарда. За сравнение за цялата 2009 година общо изговорените Skype-към-Skype минути са 113 000 000 000.

1 коментар:

Популярни публикации

Последователи