сряда, 22 декември 2010 г.

Microsoft слагат край на Office Genuine Advantage


Без предварително уведомяване Microsoft сложиха край на Office Genuine Advantage, съобщиха от Arstechnica.com. Програмата служеше за това да потвърждава автентичността на инсталирания в компютъра ни Office пакет и да ни позволява да теглим по-маловажни ъпдейти и други неща като добавки, шаблони и т.н. Сега всички ще могат да се сдобият с това съдържание, независимо дали Office пакетът им е легален или изтеглен незаконно.

Разбира се, не бива да бъркаме програмата Office Genuine Advantage с нейния по-обширен еквивалент Windows Genuine Advantage – програма, която се уверява, че използваме легална версия на операционната система и която ни дава достъп до много по-важни ъпдейти като Microsoft Security Essentials, например. От Microsoft (все още) нямат намерение да слагат край и на тази програма.

Причината, поради която софтуерната компания спира OGA, е финансова. Разбира се, в официалното си изявление Microsoft подчертаха, че просто програмата си е изпълнила мисията, но по всичко личи, че поддръжката й не е особено евтина за компанията. Като се замислим, преимуществата на OGA наистина не са достатъчно, за да оправдаят съществуването й – много потребители на Office изобщо не се нуждаят от допълнителни добавки или шаблони.

Източник: www.digital.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации

Последователи