петък, 10 декември 2010 г.

Windows 8 ще се бори с пиратството чрез клауд технологии


За момента за никой потребител не е никакъв проблем да активира и "легализира" своя Windows независимо от версията му. Разбира се най-големият губещ от този факт е Microsoft, който се прощава с десетки, а може би и стотици милиони пропуснати ползи. До момента нито една мярка за борба с пиратството не дава особен резултат, но това може да се промени с появата на Windows 8, разкрива Tom's Hardware.

От няколко месеца насам се спекулира, че Windows 8 ще предлага cloud-базирана функция за бекъп на данни. Сега става ясно, че Microsoft обмисля да разположи ключови файлове от ядрото на Windows 8 на cloud сървъри. По този начин, за да работи системата, тя ще трябва да е свързана постоянно с тях, за да работи. Това означава, че Windows 8 ще може да се обновява автоматично, без да иска рестартиране на системата от страна на потребителя. Също така може да се окаже доста ефективен начин за борба с пиратските версии на Windows.

Ако нямате интернет, системата ще използва резервни копия на дадените файлове, но моментално ще сваля обновените версии, когато се свържете с мрежата. Разбира се за момента всичко е в графата на слуховете, но подобно решение не е малко вероятно. Освен това ще се окаже солидно предизвикателство за хакерите, но надали и непреодолимо.

Източник: www.digital.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации

Последователи