четвъртък, 2 декември 2010 г.

Първите редовни автобуси до летище "Пловдив" тръгват на 04.12.2010

В 9,50 ч. на 04.12.2010 от автогара "Юг" потегля първият автобус към летище "Пловдив", по същото време в тази посока тръгва рейс и от Асеновград. Линията е Пловдив-Асеновград с отбивка през аеропорта.

"До 10:15 пътниците и от двата града ще са на летището за началото на чекинга. В 12:02 пък ще пристига следващ автобус от Асеновград, който ще извозва пристигащите от Лондон пътници до Пловдив", съобщи изпълнителният директор Дойчин Ангелов за Plovdiv24.bg.

Автобусите тръгват само месец след началото на първите редовни полети по авиолинията Пловдив-Лондон и ще бъдат съобразени с тяхното разписание - ще се движат във вторник и събота. За превозвач е избрана асеновградска транспортна фирма.

"Всичко стана светкавично бързо. Областният управител Иван Тотев измисли начина, с който да се спести време за дългите конкурсни процедури, като се пуснат временни пробни линии. Кметовете на Асеновград и "Родопи" Христо Грудев и Йордан Шишков също бяха много убедителни пред местните парламенти, областната транспортна комисия реагира реактивно, очаквам съгласуването с община Пловдив за следващи автобуси също да не се забави", разказа Ангелов.

Фирмата превозвач ще постави указателни табели на автогарите, ще има и на летището, където автобусите ще спират пред терминала.

Източник: http://news.plovdiv24.bg/

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации

Последователи