четвъртък, 9 декември 2010 г.

Строителният контрол вече премахва и остъкления на балкони

Екип на Регионалната дирекция за национален строителен контрол (РДНСК) във Варна ще пристъпи към събарянето на остъкление на тераса на Мария Манчева след сигнал, подаден от нейна съседка, съобщи Би Ти Ви.

На специална пресконференция потърпевшата призна, че действително е в нарушение, но в същото време в подобен казус са и собствениците на хиляди други остъклените тераси във Варна и в цялата страна, които са поставили стъкла, без да имат необходимото разрешение за това.

Мария Манчева коментира още, че няма как да обжалва решението, защото първо трябва да се премахнат стъклата. "Това може да ви звучи като битовизъм, но нещата са наистина сериозни, защото, ако се замислите, във Варна има сигурно над 300 000 остъклени тераси и трябва да има някаква разяснителна кампания какви документи се изискват, за да знаят хората какво да направят и да не попадат в ситуация като моята", заяви тя. Според нея в случая се наблюдава и избирателно събаряне на такъв вид незаконни постройки.

Според закона остъкляването на балкона нарушава целостта на жилищната сграда и за него се изисква разрешение. По този закон обаче излиза, че и изолациите на апартаментите също са в нарушение, което означава, че проблемът може да се задълбочи още повече, смята варненката.

Манчева твърди, че терасата й не пречи на никой освен на нейната съседка, която без никаква причина е подала жалба, а освен това самата тя има неправомерно остъклена тераса.

Събарянето на остъклението е планирано за 10 декември от 9 ч. "Аз ги помолих да изчакат да отмине зимата, защото съм и с малко дете, но не обърнаха внимание на тази моя молба", коментира жената.

Източник: Дневник

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации

Последователи