четвъртък, 2 декември 2010 г.

Летището показва Пловдив пред близо 100 милиона


Само с едно кликване на компютърната мишка всеки пристигащ с полета на "Райън еър" от Лондон, а догодина и от други европейски градове турист ще може да си направи резервация за хотел, ресторант и да си плати онлайн дори билета за музей. Това ще стане, щом интернет-порталът на сдружението на общините "Фонд за развитие на летище "Пловдив" - южната врата на България" заработи.

"Ще е в началото на следващата година. Това е част от рекламния договор с "Райън еър". В момента се събира информация от общините. Пловдив е единствената българска дестинация, представена на сайта на авиокомпанията с над 95 милиона посещения за миналата година, оттам директно ще се влиза в нашия интернет-портал. Това е голяма възможност за общините да развиват целогодишно туризма. С древността и културата на Пловдив, с Асеновата крепост църквите на Асеновград, с красотата на Родопите и минералните извори регионът е толкова разнообразен, че няма аналог в България. Сега ни е шансът добре да го покажем на света. Не ниша, а гигантска дупка можем да запълним", разказа Тотев пред репортера на Plovdiv24.bg.

Интернет-порталът ще предлага пълна карта с всички забележителности и достъпът до тях, ще има транспортни разписания и всякаква друга полезна информация, така че човек сам да може да си организира туристическото пътуване. Постепенно той ще се допълва и обогатява, тъй като към Пловдив, Асеновград, "Родопи", Хисар и Чепеларе в сдружението се очаква да се присъединят и други общини.

Източник: http://news.plovdiv24.bg/

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации

Последователи