сряда, 8 декември 2010 г.

Профилите във Facebook претърпяват пълна промяна

Ако нямате регистрация във Facebook, можем само да ви поздравим за волята да стоите далеч от социалния феномен (или да се запитаме в кой век живеете). Ако използвате услугата обаче, най-вероятно от вчера сте свидетели на безброй съобщения, че Гошо и Петя вече използват новия профил. В случай че не сте цъкнали да видите какво точно означава това, сега ще ви разкажем малко повече за нововъведението.

От вчера вече Facebook ви дава възможността да се възползвате от реорганизирания профил. На практика той ви излага съвсем на показ, а на теория ви свързва дори по-силно с приятелите и познатите ви. Когато активирате услугата, ще забележите, че мястото, което досега беше заделено за последния ви статус, вече е окупирано от информация за работното ви място, образованието ви, семейното ви положение, рождения ви ден и езиците, които говорите. Директно под него пък има лента с последните снимки, в които са ви тагвали. И преди да изпищите от ужас, че пиянският ви запой или невинната целувка на последния тиймбилдинг ще бъдат изложени „на първа страница”, можете да скривате фотографиите, които не ви харесват.

По подобен начин са организирани и интересите ви (на таба „Info”). Там вече ще откриете, че любимите ви интереси и дейности разполагат с картинки. Отново можете да контролирате какво от шаренийката да се вижда на „първа линия”, така че откачените ви фетиши да не са съвсем на показ. Интересното е, че вече можете да добавяте проекти, по които сте работили, към професионалния си опит, както и колегите си от съответната организация. При образованието можете да опишете кои са ви съучениците. Последните две опции са свързани с реорганизацията на списъка с приятели – вече можете да отбелязвате не само кои потребители са част от семейството ви, но и кои са ви най-близките дружки, съучениците и колегите.

Навигацията вече се осъществява с бутоните под профилната ви снимка. Всички детайлни обяснения можете да проследите в краткия образователен курс, който ви очаква, когато активирате новия профил. Добрата новина е, че засега можете да избирате дали да се включите в новия по-шарен свят на Facebook. Не е ясно обаче кога вече няма да имате избор и просто ще трябва да преминете в следващата ера на социалната мрежа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации

Последователи