четвъртък, 11 февруари 2010 г.

Походката издава характера


По начина, по който си движим краката, опитното око може да предели дори какъв е нашият характер, твърдят психолози.

Походката с ръце в джобовете може да свидетелства за критично настроен към себе си и към околните човек или за такъв с твърде много проблеми.
Потиснатият човек ходи не само с ръце в джобовете, той си влачи краката и не гледа в посоката, в която крачи.

Ако имате бърза походка с опрени в бедрата ръце, вероятно сте доста неуравновесена натура. Проблясъците на енергия се редуват с дълги периоди на апатия. С такива хора трябва да се направи нещо много бързо или търпеливо крачка по крачка да ги “подбутвате” към нужната цел.

Бавната походка с често спиране, придружена с отпусната глава и прилепени до тялото ръце говори за това, че човекът е зает с разрешаването на някакъв проблем.

Високо вдигнатата брадичка, енергичното движение на ръцете и леко вдървените крака свидетелстват за това, че пред вас се намира човек, който осъзнава своите отговорности, дори понякога е склонен да надценява тяхното значение и за себе си и за околните.

Пружиниращата походка и почти пълната липса на движения с ръцете са присъщи най-вече на военните или спортистите.

Наблюдавайки походката на другите, опитайте да прецените как вървите самите вие. Ако не сте очаровани, възползвайте се от следните съвети:

• Поставяйки крака на земята, първо я докосвайте с пета, а след това плавно пренасяйте тежестта към средната и предната част на стъпалото. В ходенето трябва да участва цялото стъпало. Движението трябва да бъде плавно и тогава походката ще изглежда еластична и свободна.
• В движението трябва да участва и целият крак. Тялото трябва да бъде изправено, брадичката леко вдигната, раменете също изправени. Главата не трябва да се движи при всяка крачка. Както и да е наведена към обувките.
• Не забравяйте и за това колко важни за походката са и самите обувки! Ако те са неудобни, тесни или широки, всички ваши усилия ще бъдат напразни.

Източник: www.zdrave.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации

Последователи