четвъртък, 11 февруари 2010 г.

Красотата на жената не е от значение за мъжа (Нима?!)


На жените им е присъщо да се съмняват в тяхната сексапилност, много от тях смятат своите женски достойнства за не дотам привлекателни. Обаче мъжете гледат първо само външността, ако става дума за жена за една нощ.

Както твърдят психолозите от Университета на Мичигън, изследвали подробно взаимоотношенията между двата пола, ако мъжете се стремят към по-продължителни взаимоотношения, те ценят други качества. Много жени се чувстват непълноценни в сравнение с красавиците от “Плейбой”. Но мъжете признават, че тези сексбомби в предизвикателни пози са само фантазия, а не реалният живот.

“Едно от качествата на привлекателното лице е липсата на крайности. Малкият нос е сексапилен, защото събужда в мъжа желанието да защитава”, твърдят учените. “Гърдите също са белег за сексапилност. Повечето жени носят сутиени размер В, но за мъжете е най-привлекателен размер С. Няма място за огорчение - повярвайте, мъжете всъщност обичат гърдите независимо от размера.”

Мъжете търсят и избират за свои спътници в живота своята противоположност. Тихите търсят напористи, самоуверените – плахи. Те предпочитат да се запознават с красиви жени, но се женят преди всичко за по-незабележими. “Сред старите моми има много красавици. Когато се стигне до сватба, мъжът предпочита това момиче, което според него е способно на нежност, привързаност и може да обича истински”, казват психолозите от Мичигън.

Мъжът е привлечен най-вече от личността на неговата избранница. Той, според собственото си подсъзнание, трябва да се гордее с нея като с ценен трофей.

В последните си изследвания психолозите отбелязват, че мъжете често се женят за жени, които приличат на техните майки. Тази прилика може да се наблюдава и в нещо дребно, например еднаквия тембър на гласа. Той подсъзнателно привлича мъжа, даже ако момичето не се отличава с някакви особени достойнства.

Според получените при проучванията резултати, семейният живот на така наречените непривлекателни жени като цяло много прилича на живота на жените с привлекателна външност.

Източник: www.zdrave.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации

Последователи