сряда, 24 февруари 2010 г.

Рафаел Йакоби и неговите творения - идеите, които го направиха богат


На 35 години Рафаел Йакоби е в перфектно настроение, но защо да не е? Преди 10 години Йакоби, който не успява да завърши колеж, без опит в бизнеса, е запленен от една идея - да създаде първия в света син ликьор. Без да обръща внимание на критикарите, който му казват, че никой няма да пие син ликьор и воден от идеята си Рафаел продава апартамента си, премества се да живее при родителите си в Лонг Айлънд и се захваща за работа. Година по-късно се появява Hpnotiq, смес от водка, коняк и различни плодови сокове. През 2003 Рафаел продава търговската марка и правата за разпространие на Хевън Хил Дистилърис за 50 милиона долара.

Понастоящем Hpnotiq може да се намери в 35 страни по света на цена около 25-30 долара бутилката. Според проучванията Hpnotiq е четвъртия най-продаван плодов ликьор в САЩ.

Цветът на Hpnotiq е син, ароматът и вкусът се определят от добавените съставки - грейпфрут, лайм, маракуя. Вкусът е балансиран. Hpnotiq, за разлика от повечето ликьори за коктейли, който са с един определен вкус, е "коктейл" сам по себе си само с 17 % алкохолно съдържание. През 2007 Йакоби се завръща с нова идея - да сътвори първият в света розов газиран ликьор. Вдъхновен от света на модата и дизайна, той създава НУВО. Формата на бутилката и цвета на НУВО са по-подходящи за парфюм, отколкото за ликьор, но точно това го прави уникален. Вкусът на НУВО е смесица от пино ноар и шардоне, и тройно дистилирана водка с лек вкус на праскова и малина. НУВО е таргетиран повече към жените, но и мъжете го консумират с удоволствие. Цената е между 30 и 35 долара за бутилка от 750 мл.

Както знаем рапърите са доста активни в промотирането на луксозни стоки в клиповете си (коли, мотори, парфюми, лаптопи, мобилни телефони, алкохол и др.). В случая и НУВО не прави изключение. Лудакрис, Ти Пейн, Джейдакис са част от рапърите, които активно промотират НУВО в клиповете си.

За пример можем да посочим песента на Лудакрис "One More Drink" от 2008.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации

Последователи