неделя, 7 февруари 2010 г.

Шаде с нов албум след 10 години пауза


Родената в Нигерия британска изпълнителка и композитор Шаде пуска на пазара в понеделник първия си албум от 10 години насам.

"Воин на любовта" (Soldier of Love) се издава от компанията Epic и е едва шестият студиен албум в дискографията й след дебюта през 1984 г. Запознати със съдържанието му описват, че той е напълно в духа на мекия, меланхоличен, тъжен стил, смес от R&B, реге, джаз-поп, спечелил сърцата на милиони фенове.

Запитана неотдавна в радиопредаване какво е правила през последните 10 години, тя отговори: "Бях се скрила в една пещера и току-що изтъркалях камъка, препречващ входа".

51-годишната Хелън Фоласаде Аду, както е рожденото име на Шаде, живее в Лондон и албумите й са постигнали продажби от над 50 милиона бройки.

След 2002 г. тя и групата й обявиха край на турнетата за албума й от 2000 г. Lovers Rock и тя изчезна от сцената, кориците на списанията, колонките и сайтовете за светски клюки. Единствената й поява след това бе през 2005 г. със специално написана песен за DVD компилацията Voices for Darfur.

Десетгодишното мълчание обаче не е охладило любовта на феновете й - през миналата седмица предварителните поръчки за албума й заеха второ място по интерес в Аmazon.com

Нейната приятелка Софи Мюлър, автор на корицата за Soldier of Love и режисьор на няколко видеоклипа, обяснява пред "Ню Йорк таймс": "По някакъв начин идеята да си певец и да правиш музика беше объркана с тази да си международна знаменитост, докато Шаде реши, че е редно да е точно обратното. Не че си е казала: "Хайде сега да се правим на мистериозни", просто тя разбира нещата така."

Ето го и списъка с песните от албума:

1. The Moon And The Sky
2. Soldier Of Love
3. Morning Bird
4. Baby Father
5. Long Hard Road
6. Be That Easy
7. Bring Me Home
8. In Another Time
9. Skin
10. The Safest Place

Чуйте някои от песните от албума:











Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации

Последователи