сряда, 31 март 2010 г.

Ерика Баду гола в новото си видео "Window Seat"


Американската соул певица Ерика Баду предизвика смут с музикално видео, в което се разсъблича гола на мястото, където бе убит бившият американски президент Джон Кенеди. В лентата, освен всичко това, тя пада на земята като простреляна.

39-годишната Баду пусна музикалното видео "Window Seat" (Място до прозореца) като част от промоцията на своя пети студиен албум "New Amerykah Part Two (Return of the Ankh)", чиято премиера бе във вторник. Родената в Далас изпълнителка се разсъблича на „Дийли Плаза" в центъра на града и пада на земята внезапно при звука на изстрел от автоматично оръжие.

Баду, титулована като "Кралицата на нео-соула", заяви, че песента е за "освобождаването на самия себе си от обвивките и на обвивките на тялото от демони", пише БГНЕС. Пред местно издание тя посочва, че е избрала това място за снимките на видеото си понеже това е "най-монументалното място в Далас, което познавам".

Баду посочва, че видеото е опит за пробуждане на интерес към термин от 50-те, наречен "групово мислене", в който личността се страхува да изрази себе си поради страх от остракизъм от широката публика. "Когато падам на земята във видеото, думата "групово мислене" излита от главата ми, защото аз съм убита от групово мислене", допълва тя.

И въпреки недоволството на мнозина появата на новото видео на Ерика предизвика оживена дискусия в блоговете и в социалните медии.

Президентът Кенеди беше застрелян през ноември 1963 г. докато автомобилът му се придвижваше през „Дийли Плаза”. Убийството му тогава шокира американците и целия свят. Лобното му място днес е считано за свято.


Източник: ДАРИК

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации

Последователи