понеделник, 8 март 2010 г.

Евтини почивки в южната ни съседка заради кризата


С до 30 процента са паднали цените на туристическите пакети за почивка в Гърция, показа проверка на „Новинар”.

Икономическата криза все по-осезаемо се чувства от туристическия сектор и цените на пакетите са се понижили значително, обясниха от бранша. Очакванията са заради кризата и по-евтините пакети, българските туристи в Гърция да са повече от предходната година.

Така например, ако до края на месеца бъде закупен пакет за почивка в петзвезден хотел в Халкидики за периода април – май или за октомври, цената ще е 432 лв. вместо предишните 616 лв. В сумата влизат 5 нощувки със закуска и вечеря, като се стига до хотела със собствен транспорт. За подобна почивка в хотел от същата категория у нас цената е двойна, изчислиха запознати.

Ако решите да почивате в Гърция и пътувате с кола, не пропускайте да спрете в ресторанчето "Свети Георги" в село Долна Градешница (община Кресна, Област Благоевград), където срещу 4.50 лв ще получите една над 20-сантиметрова пилешка пържола с близо половин кило пържени картофи.

С до 10 процента по-евтини излизат офертите за Великден, ако бъдат запазени от по-рано. Така например екскурзия до Истанбул с две нощувки излиза 199 лв. В цената влизат нощувките и закуските, както и екскурзия с гид на забележителностите в околността. По желание турът може да бъде пропуснат, обясниха от столична агенция.

Ефектът от кризата обаче най-много се усеща в цените на екскурзиите до екзотичните дестинации, отбелязват туроператори. Все повече са запитванията за почивки в Тунис, Кайро и Дубай, добавиха от фирмите, организиращи почивки. Най-голям хит в момента е 8-дневната почивка в Дубай за Великден, която струва 500 евро на човек. В цената се включват самолетният билет, както и закуска и обяд в четиризвезден хотел. В пакета се включва посещението на най-различни забележителности в Дубай, сред които и най-луксозният хотел в света – 7-звездният „Бурж ал Араб”.

Източник: http://www.pariteni.bg/

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации

Последователи