сряда, 3 март 2010 г.

Десетте най-смели концептуални телефона на 2009 г.


Представяме ви колекция от десетте най-смели концепции за мобилни телефони от миналата година. Днес тези устройства ни изглеждат съвсем фантастични, но рано или късно някои от предложените идеи ще намерят своето въплъщение в серийни продукти. Или поне така се надяваме.

1. Метеорологичният телефон

Устройството е представено от дизайнера Сеган Сонг и може да анализира и представя в нагледен вид информация за метеорологичната прогноза. Корпусът на телефона представлява прозрачен панел, на който са разположени елементи за сензорно управление. А за да активирате ръкописно въвеждане, трябва просто да духнете по екрана на апарата.

2. Телефон, който може да се свие на руло

Руският дизайнер Александър Мукомелов представи телефон с гъвкав сензорен дисплей, който е разположен в тънък корпус и може да се свива и изважда. Решението е базирано на двуслоен сензорен OLED екран, покрит с наноматериал, който се втвърдява при подаване на напрежение на него. С помощта на този дисплей удобно могат да се разглеждат файлове или да се работи с Интернет. Телефонът няма нужда и от зареждане, а използва слънчева енергия, получавана от специално покритие на корпуса.

3. Телефон проектор

Ултратънък корпус и завъртащ се дисплей с вграден мини-проектор – този апарат е идеален за бизнес-презентации. Освен това, той може да се използва и за мултимедийни развлечения.

4. Телефон будилник

Концептуален телефон с марката на Sony Ericsson, който едновременно представлява и стилен будилник. Творението на шведския дизайнер Карл Хагерлинг съчетава в себе си две популярни устройства. Телефонът се захранва от три ААА батерии и освен всичко друго притежава камера и може да възпроизвежда музика.

5. Писалка телефон

На пръв поглед изглежда, че това устройство е лишено от всички наши привични функции, но това не е така. То е снабдено с цифрова клавиатура, малък дисплей за информация и навигация в менюто, mini-USB слот за синхронизация и зареждане и даже слот за флаш карти с формат microSD. В общи линии, бюджетен телефон с формата на писалка.

6. Телефон с название Edgе

Изтеглящата се долна част на слайдера представлява прозрачна клавиатура с вградени светодиоди. Заради тънки корпус, стилния външен вид и компактните размери, устройството вероятно е предназначено за дамите. Автор на проекта е дизайнерът Крис Оуенс.

7. Телефон от трева

Вероятно най-дружелюбния към околната среда апарат – след изтичане на жизнения му цикъл (според автора около две години), телефонът сам ще се разпадне, а материалите от които е направен могат да се рециклират. Корпусът на устройството е направен от пресовани дървесни отпадъци, на който е придаден вид сякаш е изплетен от трева.

8. Механичен телефон

Концепция на дизайнера Михаил Ставски, която предвижда зареждане на батерията на апарата чрез въртене на устройството на пръста. Техническите характеристики на телефона не са уточнени, а пък разработчикът не казва колко време трябва да го въртим, за да се зареди батерията до приемливо ниво (или до край).

9. Гъвкав телефон

Красив телефон-гривна от дизайнера Шърли Робъртс. Устройството едва ли може да се похвали с функционално разнообразие, но и идеята не е такава. Просто, освен телефон, то е и стилен аксесоар, който винаги ще бъде с вас.

10. Телефон слушалка

Защо да се използват поотделно телефон и слушалка, когато двете устройства могат да се обединят в едно. По идея корпусът на устройството е направен от многослоен полимер, който позволява не само телефонът да се свива, но и да става напълно прозрачен в режим на очакване.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации

Последователи