понеделник, 14 ноември 2011 г.

Кандидатстването за зелена карта за САЩ става 30 долара от 2012 година

По инициатива на сенатора демократ Чарлз Шумър американският Сенат реши да наложи такса от 30 долара за участие в лотарията Зелена карта, която досега бе напълно безплатна. До края на 2011 г. се очаква промяната да бъде приета и от Камарата на представителите. Вероятно от 2012 г. решението ще влезе в сила.

За двукратен спад на броя на кандидатите по програмата “Зелена карта” докладва Държавният департамент на САЩ.

Само 8 милиона души от цял свят са се регистрирали в определения срок за разиграването на 50 хиляди зелени карти и придобиване на разрешение за постоянно пребиваване в Щатите, пише “Уолстрийт джърнъл”. За сравнение през 2010 г. кандидатурите бяха 15 милиона.

Говорителка на оглавяваното от Хилъри Клинтън ведомство обясни срива в кандидатурите с изключването на Бангладеш от програмата, тъй като азиатската страна вече имала твърде много имигранти в Америка. Само м. г. кандидатите за зелени карти от Бангладеш са били 7,6 милиона - повече от половината от всички.

Тази година шампиони по кандидатури са две африкански страни - Нигерия (1,36 млн.) и Гана (909 хил.). Трета е Украйна с 853 хиляди кандидати.

Източник: www.monitor.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации

Последователи