вторник, 1 ноември 2011 г.

Ако ви звънят от номера 090291145, +35989145, +35988145, +35987145, не вдигайте! Рискувате да ви набутат с пари...

Ако ви звънят от номера 090291145, +35989145, +35988145 или +35987145, не вдигайте! Рискувате да ви набутат. Ако вдигнете на някой от тези номера, ще чуете записания глас на водещия Юлиан Константинов от играта „Стани милионер“, който вежливо ви моли да отговорите на зададения въпрос, като натиснете бутон 1 или 2, след което се таксуват по 2.40 лв за отговор, независимо дали той е верен или не.
За първи път чрез играта у нас се прилага моделът “позвънява ти друг, а ти плащаш”.

Моделът на “Стани милионер” е т. нар. ивент билинг - плаща се не самото обаждане, а залогът (ако бъде направен такъв).

“Стани милионер” е организирана от “Ню геймс” ООД и при нея регистрацията е безплатна - става с обаждане или изпращане на SMS на кратки номера 145 или 1455. След това обаче клиентите получават SMS или обаждане от споменатите номера, в което се приканват да отговарят на въпроси с натискане на клавиш 1 или 2 на телефона си. Всяко кликване е равно на 2,40 лева, независимо дали отговорът е верен или грешен.

Схемата е идентична с тази на друго скандално предаване, което ни надуваше сметката на телефона – „Големият кеш“. Тогава гласът на Ники Кънчев подканваше с обаждания да участваме в шашмата. Балъците, хванали се в клопката да се запишат в играта „Стани милионер“ най-често не подозират, че безплатна е само регистрацията.

Сайтът на играта е http://145.bg/. Все пак откъде си мислите, че идват всички тези пари за награди? За всеки случай не идват от спестени пари от закуски.

17 коментара:

  1. tova zna4i,4e tlf.operatori sa v igrata i sledva syd?????????????????

    ОтговорИзтриване
  2. тея трябва да ги арестуват всичките и да гният в затвора.... ша им *** майката

    ОтговорИзтриване
  3. няма закони няма държава и всеки си прави каквот си иска Стани милионер или по скоро авторите на това предаване станаха милионери

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря Ви за демокрацията бивши комунисти! Война му е майката!

    ОтговорИзтриване
  5. Който иска може да провери Ню Геймс в търговския регистър. Капиталът им е 5000 лв. Странно е как правят хазартни игри с този бюджет...

    ОтговорИзтриване
  6. Добре бе, вие к'во се правите на възмутени не мога да разбера?! Това е България все пак! Ако тук не са възможни такива жалки истории, то къде? Ако ние не сме на дъното, то кой тогава? Ако при нас не се печелят пари от невинните хорица, то къде тогава? Айде вече свикнете, 'щото като гледам възмутени хора в интернет-а наистина ми става смешно, защото тези нелепи случки не са новост! :)

    ОтговорИзтриване
  7. ИЗМАМАТА ПРОДЪЛЖАВА СПОРЕД МЕН ИГРАТА ТРЯБВА ДА СЕ КАЗВА СТАНИ БЕДЕН

    ОтговорИзтриване
  8. az nali ludi shte gi napravq ako iskat da im platq. chak mi e smeshno : ) ... sigurno sym navyrtqla okolo 100 lv, e nqma im gi dam si4kite, ama 5 leva za smeshkata shte im dam : D priznavam gi, they made my day!! xa xa

    ОтговорИзтриване
  9. вероятно ще те накарат да им ги дадеш, иначе ще се обърнат към съдия-изпълнител. Може да се стигне до разпродаване на имуществото ти, за да се покрие сумата. Гадно е.

    ОтговорИзтриване
  10. как може да е законно това ?

    ОтговорИзтриване
  11. и на мен ми се обадиха И аз вдигнах ,но много скоро след това затворих

    ОтговорИзтриване
  12. А на мен ми изпращат празен ММС от номер 0889124591.В Google ми дава някакви руски номера.И това май е измама някаква.

    ОтговорИзтриване
  13. eiii shte i maikata pisna mi ot tia neshtastnici

    ОтговорИзтриване
  14. lainariiiiiiiiiii vsichko omerisahte bre bokluciiiiiiiiii.

    ОтговорИзтриване

Популярни публикации

Последователи