сряда, 21 март 2012 г.

Турската компания Turkcell купува Vivacom до края на март


До края на март трябва да бъде приключена сделката по продажбата на телекомуникационната компания Vivacom на турската Turkcell, съобщават от Capacity Magazine. Дълго време се носеха слухове за подготвяното придобиване, а преди десетина дни от турската компания обявиха, че са подали оферта за купуването на 93,99% от Vivacom. Сега вече изглежда, че до края на месеца компанията, която през 2009 г. обедини БТК и Vivatel в нов бранд, ще бъде успешно продадена.

На 6 март от Turkcell официално публикуват на страницата си в Интернет следното изявление: "Бордът на директорите ни реши да отправи оферта за придобиването на 93,99% от Бългатската телекомуникационна компания (Vivacom)". Информацията за приемането на офертата и предстоящото финализиране на сделката пък се появи първо на сайта CapacityMagazine.com, но малко след това беше свалена от там. Споменатата цена е $1,4 милиарда. От Vivacom отказват да коментират информацията и отричат тя да е била разпространена от неин служител.

Според изтеклата информация старши-мениджърът във Vivacom Милен Нинов е заявил, че очаква консултантите от фирмата PwC да отправят последните си препоръки, преди сделката да приключи. "Има сериозен интерес кум Vivacom и има защо" - споделил той. "Придобиване от голям играч като Turkcell може да има само положителен ефект".

Източник: www.digital.bg

1 коментар:

Популярни публикации

Последователи