вторник, 13 март 2012 г.

Agoda.com предлага специални цени по случай фестивала Кингминг 2012

Аgoda.com, който е един от водещите световни хотелски уеб сайтове за онлайн резервации и е част от Priceline Group (Nasdaq PCLN), днес обяви специални цени за фестивала Кингминг.
Кингминг се отбелязва в континентална част на Китай, Тайван, Хонг Конг и Макао, и е ден, в който семействата отдават почит на починалите си роднини. Денят традиционно преминава в посещаване на гробовете на покойниците - прави се „пролетно” почистване на гробовете, изричат се молитви и се поднасят дарове. Този ден е познат и като „Ден за почистване на гробовете”.
Освен плевенето и почистването на гробовете, хората горят и хартиени дарове. Обикновено като дарове се принасят макетни коли, мобилни телефони, къщи, дрехи и специално изработени книжни банкноти, които наподобяват истински пари. Целта на тази дарове е на починалите хора да не им липсва нищо в задгробния живот.

Голяма част от китайците отделят много време и енергия в намирането и купуването на най-хубавите хартиени дарове за техните починали близки. Някои от даровете, които се поднасят са изкусно изработени хартиени листове, на които са изобразени златни бижута, нотариални актове за земи, игри на маджонг, дори и удостоверения за сключен брак между знаменитости.
Кингминг се отбелязва на 15-я ден след настъпването на пролетното равноденствие – тази година се пада на 5 април. По това време от годината дните започват да стават все по-топли и поради това основните дейности, които се извършват в рамките на фестивала са тясно свързани с тази промяна във времето. След като почетат предците си на гробищата, семействата отиват заедно на пикник, разхождат се, пускат хвърчила и садят дръвчета.
По време на Кингминг чуждестранните туристи и имигрантите в Китай имат безценната възможност да вземат пряко участие в това колоритно културно събитие. В Пекин туристите може да посетят гробището Бабаошан, където са погребани революционни дейци, високопоставени държавници и длъжностни лица, както и покойници, които приживе са дали своя висок принос към обществото. Там може да се наблюдават различните начини, по които местните хора изразяват почитта си към мъртвите. В парк Юан Минг Юан туристите могат да разгледат разнообразните предмети на занаятчийското изкуство, които са наредени на сергии, да погледат хвърчилата, както и да се насладят на прекрасните цветя и руини на това древно и достолепно лятно място за уединение.

В Дворцовия музей в Пекин се намира едно от най-известните китайски произведения на изкуството – Край реката по време на фестивала Кингминг от Жанг Зедуан. Петметровият свитък от времето на династия Сонг изобразява ясен есенен ден по време на Кингминг. Този свитък ни дава ценна историческа информация за това какви са били архитектурата, средствата за транспорт, търговските сделки и социални класи през XII век.
В Шанхай туристите може да посветят деня си на изучава на храмовете, които се намират в града. До храма Джинг’ан се стига лесно, като в него посетителите ще видят статуи на Буда, които са изработени от нефрит и камък, меден звънец от времето на династията Минг и дървено изображение на Гуанин, тежащо 5 тона. Храмът Лонг Хуа също си струва да се види, тъй като там са разположени: 7-етажна пагода, статуи на Буда, библиотека от будистки сутри, произведения на изкуството, артифакти и статуите на 500-те луохани (будистки послушници, които са получили просветление).

В останалата част на страната хората прекарват дългия уикенд като си правят кратки опознавателни обиколки. Гуангджоу, Хангджоу, Ксиамен и Ксиан са все известни дестинации, където може да прекарате приятно уикенда си, тъй като до тях се стига лесно с влак, а предлагат и уникална природа и културни забележителности.

Agoda.com предлага специални оферти за хотелски резервации в Китай в градовете Пекин, Шанхай, Гуангджоу, Хангджоу, Ксиамен и Ксиан. Независимо дали смятате да посетите роднини в Китай или да отбележите националния празник чрез разглеждане на забележителности, възползвайте се сега от нашите специални цени за избрани хотели в Китай по време на фестивала Кингминг, тъй като наличностите са ограничени.

За повече информация и резервации, посетете сайта на agoda, който вече е достъпен и на български език на адрес www.agoda.bg.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации

Последователи