сряда, 14 март 2012 г.

Супер горещи оферти от agoda.com по случай тайландската Нова година!

Аgoda.com, който е един от водещите световни хотелски уеб сайтове за онлайн резервации и е част от Priceline Group (Nasdaq PCLN), вече достъпен и на български език - agoda.bg, днес обяви своите специални горещи оферти по случай Сонгкран, с които иска да отбележи най-големия празник в Тайланд.

Sawasdee bii mai! на тайландски език означава „Честита Нова година!” и е нещо, което туристите ще чуват постоянно през трите дни на Сонгкран. Сонгкран се провежда от 13 до 15 април и е не само най-големият и най-важен празник в кралството, но е и нещо, на което почитателите на Тайланд трябва да присъстват поне веднъж.

По време на фестивала Сонгкран много тайландци посещават роднините си, празнуват с приятели и отдават своята почит към Буда в местните храмове. Докато трае празника повечето жители на Банкок заминават за родните си градове, които се намират във вътрешността на страната. Поради това трафикът в Банкок намалява драстично, а градът се превръща в едно необикновено спокойно местенце.

Всеки, които е запознат със Сонгкран знае, че той е известен с най-веселата си традиция: пръскането с вода. Тази традиция произтича от будисткия ритуал за благославяне чрез поръсване с вода, а днес вече празникът се празнува чрез практикуване на т. нар. „водни сражения”.

Улиците в цялата страна се превръщат във водни бойни зони, където хора в хавайски ризи „въоръжени” с мощни водни пушки и кофи с леденостудена вода се забавляват. След като се намокрят солидно, хората се намазват с тебешир на прах, за да получат допълнителна благословия.
Туристите, които посещават Тайланд по време на Сонгран ще изживеят едно незабравимо приключение, което ще е различно от всичко, което им се е случвало преди. Ето и необходимите артикули, които ще са ви необходими, за да се потопите напълно в духа на фестивала.

5-те най-важни артикула, които ще са ви нужни за Сонгкран

1) Хавайска риза, без значение от цвета или десена. Може да си купите такава риза от уличните сергии или супермаркетите за около 79 тайландски бата.

2) Воден пистолет. Месеци преди да започне Сонгкран започва масова разпродажба на водни пистолети с всякакви форми и размери. Водните пушки изискват най-малко време за презареждане, въпреки че и една кофа ще ви свърши доста добра работа.

3) Пластмасов калъф за портфейл/телефон. Когато излизате навън, препоръчително е да носите парите и телефона си в непромокаем пластмасов калъф. Такива калъфи могат да бъдат закупени евтино от пазарските сергии и уличните търговци за сумата от 20 до 50 тайландски бата.

4) Джапанки. Маратонките и другите затворени обувки не са подходящи за стоене с часове под палещото тайландско слънце, при условие, че сте покрити с талк и вода.

5) Водоустойчив фотоапарат. Това е най-колоритното и хаотично време от годината в Тайланд и ще е срамота, ако не направите няколко снимки. Вместо да рискувате да повредите скъпия си телефон или фотоапарат, купете си водоустойчив фотоапарат за еднократно употреба - продават се във веригата магазини 7-Eleven или в супермаркетите.

Къде да отидем, за да станем част от водните тържества
• Улица Као Сан в Банкок. Още щом излезете на улица Као Сан ще станете част от най-щурото водно забавление в града. Всеки ден празненствата тук започват рано сутринта и продължават до малките часове на нощта.

• Чианг Май около рова и портата в Стария град. Чианг Май е една от най-популярните дестинации в Тайланд по време на фестивала Сонгкран, където се провеждат паради и дейности, с които се отдава почит на Буда.

• Патая. Сонгкран в Патая обикновено започва по-късно. Тази година водните тържества там ще продължат до 19 април. Само най-запалените водни „бойци” трябва да посетят Патая през това време на годината.
• Пукет. Плажът Патонг е епицентърът на водните забавления в Пукет. Там трафикът е доста затруднен, тъй като младежи в пикапи пръскат пешеходците с много вода.

• Паи в провинция Мае Хонг Сон – Главната улица тук предлага сравнително по-умерено празнуване на Сонгкран, като подходът към водните „боеве” е по-небрежен. Паи също така е една от най-живописните части на страната и е основно място за разтуха за планинските и еко туристи.

Горещи оферти на agoda.bg за хотелски резервации по време на Сонгкран

БАНКОК

Ramada Plaza Menam Riverside Hotel, Bangkok 5*
- Отстъпка от 57.23%!
Цени от 94 щ.д. на нощувка. Валидни от 10 до 17 април 2012.

Centre Point Langsuan 4*
- Отстъпка от 30%!
Цени от 61 щ.д. на нощувка. Валидни от сега до 30 април 2012.

Anantara Bangkok Sathorn 5* - Отстъпка от 30%!
Цени от 90 щ.д. на нощувка. Валидни от сега до 12 декември 2012.

Golden Tulip Mandison Suite 4*- Отстъпка от 41.55%!
Цени от 57 щ.д. на нощувка. Валидни от сега до 12 юни 2012.



ЧИАНГ МАЙ

Dusit D2 Chiang Mai Hotel 4* - Отстъпка от 25%!
Цени от 105 щ.д. на нощувка. Минимален престой 2 нощи. Валидни от 1 април до 26 октомври 2012.

Yantarasri Resort 4*
Отстъпка от 10%!
Цени от 61 щ.д. на нощувка. Валидни от 1 април до 31 октомври 2012.

Kodchasri Thani Hotel 4* - Отстъпка от 27%!
Цени от 93 щ.д. на нощувка. Специални цени при ранни резервации – резервациите трябва да бъдат направени поне 10 дни предварително. Валидни от 1 април до 30 април 2012.

Lotus Pang Suan Kaew Hotel 3* - Отстъпка от 30%!
Цени от 35 щ.д. на нощувка. Минимален престой 3 нощи. Валидни от 1 април до 30 юни 2012.

ПАИ

Payi Resort 3.5* - Отстъпка от 25%!
Цени от 17 щ.д. на нощувка. Валидни от 1 март до 30 септември 2012.

Paiviengfah Resort 4* - Отстъпка от 50%!
Цени от 25 щ.д. на нощувка. Валидни от 1 март до 30 юни 2012.

Baan Suan Rim Pai Hotel 3* - Отстъпка от 50%!
Цени от 23 щ.д. на нощувка. Валидни от сега до 31 май 2012.

Baan Kungkang De Pai Resort 3.5* - Отстъпка от 601 тайландски бата!
Цени от 25 щ.д. на нощувка. Валидни от 1 март до 30 септември 2012.

ПАТАЯ

Miracle Suite 4*
- Отстъпка от 40%!
Цени от 60 щ.д. на нощувка. Валидни от 1 април до 30 септември 2012.

Furama Jomtien Beach Hotel 4* - Отстъпка от 30%!
Цени от 62 щ.д. на нощувка. Валидни от 1 април до 31 октомври 2012.

V8 Seaview Hotel 3*
Цени от 55 щ.д. на нощувка. Валидни от сега до 30 юни 2012.

Mike Hotel 2.5*
- Отстъпка от 17%!
Цени от 27 щ.д. на нощувка. Валидни от сега до 31 октомври 2012.





ПУКЕТ


Palmyra Patong Resort 4* - Отстъпка от 50%!
Цени от 79 щ.д. на нощувка. Валидни от сега до 31 октомври 2012. Парите за резервация не подлежат на връщане.

Baan Laimai Beach Resort 4* - Отстъпка от 50%!
Цени от 80 щ.д. на нощувка. Валидни от сега до 30 април 2012. Парите за резервация не подлежат на връщане.

Phuket Orchid Resort 3* - Отстъпка от 30%!
Цени от 66 щ.д. на нощувка. Валидни от сега до 30 април 2012. Парите за резервация не подлежат на връщане.

Pimnara Boutique Hotel 4* - Отстъпка от 50%!
Цени от 93 щ.д. на нощувка. Валидни от сега до 30 април 2012. Парите за резервация не подлежат на връщане.


1 коментар:

  1. Ехххх Тайланд е една униклна дестинация... Билетите до там са скъпички, но там не излиза много скъпо престоя :) А колко е яко да караш Нова Година там... имах случай с един приятел - той там, аз тук. В БГ сняг до коленете, в Тайланд то беше до коленете нагазил в океана :D

    ОтговорИзтриване

Популярни публикации

Последователи