сряда, 5 ноември 2008 г.

Интимното обезкосмяване


За стиловете при интимните прически, някои факти и алтернативни възможности.

Има няколко популярни стила на обезкосмяване на тази гореща южна точка на тялото. Независимо от причината, поради която сте решила да извършите процедурата, е добре да се информирате как точно са наименовани различните стиловете на интимно обезкосмяване, тъй като наименованията може да варират в различните салони за красота.

Бикини стил


Този стил е подходящ за начинаещи. При него се почиства окосмяването по слабините от двете страни, около срамните устни и малко от предната горна част, за тези, които носят поли и панталони с ниска талия. Този стил е познат още и като “основен” стил.

Френски стил

Този стил е подобен на стила “бикини”, но при него се отнема около сантиметър повече от окосмяването от двете страни.

Бразилски стил


При него се извършва цялостно обезкосмяване отпред и отзад (включително срамните устни и задните части), като се оставя само една тънка лентичка по средата на устните. Този стил е известен още и като “плейбой”. Между впрочем, в повечето салони ще се опитат да ви убедят, че при бразилския стил не се оставя никакво окосмяване. Истината обаче е, че стилът, при който не остава нито едно косъмче – никъде – се нарича “бразилски-фул”.

Необходимо е да попитате как се наричат различни стилове обезкосмяване в салона, който сте посетила и какво всъщност означават. Понеже стиловете са все пак условни, не се колебайте да кажете точно какво искате, дори ако трябва да създадете нов стил – два пръста отнемане на окосмяването отпред, колко от срамните устни, желаете ли да обезкосмят дупето ви и пр.

Някои жени дори желаят оформянето на определени фигури – например сърце или буквата на любимия. Това може и да е екстравагантно, но при всички случаи не трябва да бъдете излишно срамежлива по отношение на интимната си прическа. И можете да сте сигурна, че козметичката, която ще ви “оскубе” (буквално и преносно) е чувала какво ли не.

Какво да очаквате

Разбира се, че ще ви накарат да се съблечете от кръста надолу. Повечето салони предпочитат да използват топла кола-маска, която се нанася с шпатула, покрива се с плат или се изчаква да втвърди и се издърпа (с плата или направо с ръка).
В зависимост от стила, който изберете, бъдете подготвена козметичката да докосва интимните ви части, за да може да свърши добре работата си. За бразилския стил, може да ви помолят да сгънете коленете при гърдите си, за да може кола-маската да се приложи при скритите и чувствителни места. Ако сте решила да почистите и задните части от вътрешна страна, то може да се наложи да помогнете, като държите двете “бузки” разтворени. Както разбирате, интимното обезкосмяване не е за срамежливи.

Болката

Ако бъдем честни, трябва да признаем, че прилагането на кола маска там долу, не е като интимен масаж. Но пък нали всички жени са наясно, че красотата изисква жертви и в тази връзка - какво е малко дискомфорт за две седмици гладка интимна зона без косми? Ако това, че ще изпитате болка ви стресира, вземете обезболяващо – аналгетик – 20 минути преди процедурата.

След процедурата

За да намалите зачервяването, прилагайте специални продукти за след обезкосмяване, които съдържат екстракт от лайка или алое вера. Вашата козметичка със сигурност ще ви предложи подходящ продукт, а в добрите салони третирането на зоната след обезкосмяването влиза в цената на процедурата.

Лазерно обезкосмяване

Алтернатива за заетите жени, които не могат да ходят на кола-маска всеки 2-3 седмици както и за тези, които не могат да търпят процедурата “скубане” е лазера. Ако интимната прическа не е просто ваша моментна прищявка, а желаете да се отървете от космите там долу завинаги, помислете за лазерното обезкосмяване, при което със слабо електричество се убиват фоликулите на космите и те повече не израстват.
Тук обаче имаме една лоша новина за естествените блондинки и червенокоските – лазерът не действа при тях, както и при сиви и побелели коси. Причината е, че този тип лазери са машини, които “виждат” само “тъмно” и “светло”. Това означава, че хората със светла кожа и тъмно окосмяване са идеалните кандидати, докато светлите косми не могат да бъдат разпознати. Има известни проблеми и за хората с тъмна кожа и окосмяване, но за тях има специално разработени лазери, които могат да бъдат използвани.

Какво е усещането след интимно обезкосмяване

Козметичките споделят, че жените обикновено са много въодушевени след процедурата за интимна прическа. Те се чувстват много по-секси и нетърпеливи да споделят с партньора си.

Източник: http://www.tiabg.com/

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации

Последователи