петък, 6 юни 2008 г.

10 начина за сваляне на излишни килограми без особени усилия



1. Преди хранене изпивайте по 1 чаша вода. Водата намалява апетита и ще ви помогне да контролирате количеството на приетата храна. Изпивайки на ден по 8 чаши вода ще се борите и със застоя на вода в организма.
2. Не гладувайте - така не се отслабва. Освен това на недостига на калории, организма реагира с натрувпване на мазнини и забавяне на обмена на веществата.
3. Постарайте се да похапвате 4-6 пъти на ден. Правете го през равни интервали от време, за да намалявате апетита и да подържате стабилно ниво на захар в кръвта. Честото приемане на храна стимулира обмена на веществата, помагайки на организма да изгаря допълнителните калории.
4. Проверявайте състава на храните. Разделете общото количество калории на калориите от мазнини. Тяхното количество не трябва да е по-голямо от 30% от цялта стойност. Много захар се съдържа в различни продукти - глюкоза, декстроза, мед, лактоза, фруктозам малтоза.
5. Преразгледайте вашето меню. Ако пиете Кока-Кола, то си струва да пиете Light - това ви гарантира намаляване на теглото с 5 кг на година. От яйцата яжте белтъците - те имат много малко съдържание на калории. Млякото е по-добре да се пие обезмаслено. Задължително гответе супи без мазнина. Те имат способността да засищат с малко калории.
6. Използвайте за сервиране малки чинии - това помага за справяне с преяждането.
7. Задоволявайте желанието си към вкусните неща за сметка на силни подправки. Те са способни да задържат глада и да увеличават количеството на изгорените калории, а така също и ускоряват обмяната на веществата.
8. След хранене не сядайте да почивате, а по-добре излезте и се разходете.
9. В менюто си установете правило - 90% от храната трябва да е здравословна, и само 10% могат да бъдат любимите ви висококалорични ястия, но в разумни количества.
10. Не си струва да се отчайвате, ако теглото ви не намалява толкова бързо, колкото ви се иска. По-добре се съсредоточете върху положителните изменения в живота ви, колко се е подобрило вашето самочувствие. И тогава желания резултат няма да закъснее!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации

Последователи