четвъртък, 20 октомври 2011 г.

Снимки на някои от уиджетите на операционна система Symbian Belle

С най-новата версия на операционната мобилна система на Нокиа Symbian Belle идват нови подобрени уиджети (уиджетите са удобни мини интернет програми, които може да интегрирате във вашия сайт или профил в социална мрежа и чрез тях да изобразявате всякаква информация, която ви интересува и се публикува от любим ваш сайт).
На началния екран можете да поставите уиджети с контактите, на които се обаждате най-често. На един начален екран се побират 8 уиджета, въпреки че можете да използвате за целта всички 3 или 6 начални екрана (в зависимост от модела на телефона).
Що се отнася до имейл уиджетите, те са три пъти по-големи от съществуващите в Symbian Anna.
Други уиджети включват тези за Vlingo, Communicator, CNN Video, търсачка и други. Всички изброени са същите като в Symbian Anna, с изключение на търсачката, която е по-голяма.
Музикалният плейър при Symbian Belle е вече по-голям. Сега заема половината екран, като натискането на клавишите за пускане на предишна/следваща песен, както и за пускане/спиране на музиката става по-лесно.
Припомням, че сред основните промени в Symbian Belle са именно новите уиджети с произволна и променлива форма, 6 страници на основния екран, вградена поддръжка за технологията NFC (притежателите на Нокиа C7 може би ще се зарадват, тъй като с ъпдейта за Symbian Belle се активира NFC чипа в телефона) и подобрена статус лента (подобна на тази в Android и MeeGo), която дава достъп до някои от функциите на телефона и до нотификации за събития. Освен това има промени и в други части на интерфейса, който вече прилича на този в Nokia N9. Сред новите приложения, от които ще могат да се възползват потребителите, са продуктите на Microsoft като Lync (Microsoft Communicator), Sharepoint, OneNote, Exchange ActiveSync и PowerPoint Broadcaster.

Другите промени включват нов екран в заключено състояние, който ще предоставя различна полезна информация за пропуснати обаждания, входящи съобщения и т.н. Symbian Belle има и по-добра поддръжка за технологията NFC за по-удобно споделяне на информация и връзка с аксесоари само с докосване. Променена е и системата за многозадачна работа и на разположение вече са по-големи изображения на отворените във фонов режим приложения. Symbian Belle ще може да се инсталира и върху сегашните телефони със Symbian^3, като ъпдейтът се очаква да бъде пуснат от Нокиа до края на 2011 или самото начало на 2012.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации

Последователи