сряда, 5 октомври 2011 г.

Зелена карта за САЩ за 2013


САЩ дават старт днес на Програма за разнообразяване на имигрантския поток за 2013 г., известна под името „Зелена карта". Регистрационният период започва да тече днес (04.10.2011) по обяд източно часово време в САЩ, което е 19 ч българско време, и ще продължи до 19 ч наше време на 5 ноември 2011 г., съобщиха от посолството на САЩ.

При регистрацията кандидатите ще имат достъп до електронния формуляр за включване в програмата на www.dvlottery.state.gov. Заявки на хартиен носител няма да бъдат приемани.

Кандидатите за зелена карта не дължат такса за попълването на електронния формуляр E-DV. При регистрирането си те ще получат като потвърждение официален входящ номер. Трябва да го запазят поне до юни 2012 г., защото само чрез него ще бъдат уведомявани дали са били избрани за лотарийната програма за 2013 г. Официалното съобщение за подбора на хората ще бъде публикувано на уебсайта на програмата www.dvlottery.state.gov на 1 май 2012 г.

На избраните кандидати няма да бъде изпращано съобщение с имейл или по пощата, съобщават от мисията на САЩ. Оттам умоляват българските граждани да не обръщат внимание на писма или имейли, в които се съобщава, че са спечелили в лотарията, включително и на такива, в които е написано, че са изпратени от името на Държавния департамент на САЩ или на Бюрото за консулски въпроси. Държавният департамент вече не уведомява избраните кандидати с писма и никога не е използвал имейли за тази цел, подчертават от посолството на САЩ.

Източник: 24 часа

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации

Последователи