сряда, 19 октомври 2011 г.

ВАЖНО: Безплатни медицински прегледи от 19 до 22 октомври 2011 г. в Панаира

От 19 до 22 октомври 2011 г. в рамките на Международната изложба Медикус Денто Галения (Международен панаир Пловдив) Национална пациентска организация ще проведе безплатни прегледи и консултации за различни социалнозначими заболявания.


Изследванията ще се провеждат всеки ден от 19 до 22 октомври, от 10.00 до 16.00 часа, в обособена зона на щанда на Национална пациентска организация. Всеки ден ще е посветен на различно социалнозначимо заболяване, като изследванията ще се проведат по график.
Днес на всички желаещи ще бъде направена ехография на щитовидна жлеза. Изследването ще проведе д-р Боян Нончев, ендокринолог от УМБАЛ "Св. Георги" - Пловдив. Пациентите с отклонения от нормата ще бъдат насочени към по-задълбочени изследвания.

На 20 октомври (четвъртък) ще се проведат скринингови тестове за носителство на хепатит B и C. Скринингите ще бъдат проведени от доц. Андонов и д-р Чолакова от Клиника по гастроентерология и хепатология към УМБАЛ "Св. Георги" - Пловдив. Резултатите от изследванията ще могат да се получат на следващия ден на щанда на НПО (след 15 часа) или на тел. 0879 44 99 84 (отново след 15 часа).

Всички изследвали се ще получат консултация, а при поява на съмнителен или положителен резултат от скрининговите тестове, ще бъдат насочвани и към по-задълбочени изследвания в лаборатория, както и за консултация с гастроентеролог.

21 октомври (петък) ще е посветен на профилактиката на рака на гърдата. Отново при съмнителен резултат изследвалите се ще бъдат насочвани за консултация и по-задълбочени изследвания.

В последния ден от Изложбата - 22 октомври (събота), ще бъде измервано кръвното налягане и ще бъдат давани препоръки за профилактика на сърдечносъдовия риск. Всички желаещи ще получат и кратък наръчник, издаден от Дружеството на кардиолозите в България, който съдържа съвети за правилно хранене за здраво сърце.

(C) Plovdiv24.bg | Източник: http://news.plovdiv24.bg/296974.html#ixzz1bD6JEmHH

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации

Последователи