понеделник, 25 август 2008 г.

Франция отпусна детски помощи на Пит и Джоли



Френската Служба за семейно подпомагане (Family Benefits Office; Caisses d'Allocations Familiales) реши, че на многодетното звездно семейство на актьорите Брад Пит и Анджелина Джоли, които живеят на френска територия, се полагат детски помощи от държавата в размер на около 1750 евро (1 401,72 британски паунда) месечно, съобщава The Telegraph. Дали Пит и Джоли смятат да приемат държавната подкрепа за отглеждането на наследниците си, засега остава неизвестно.

Тъй като доходите и на двамата се изчисляват на милиони долари, то местните власти са им отрязали единствено “плащането за раждане”, което се полага само на семейства с годишен доход до 81 000 евро. Семейство Пит-Джоли обаче ще получава 527,48 паунда (662,16 евро) месечно “помощ за бавачка”, която да помага за грижите за децата, основни семейни добавки от 599,12 паунда (752,10 евро) и 3-кратни помощи за “осиновяване на сирачета” в размер на 275,12 паунда (345,37 евро).

44-годишният Брад Пит и 33-годишната Анджелина Джоли се сдобиха с близнаците Нокс Леон (Knox Leon) и Вивиен Маршелен (Vivienne Marcheline) на 12 юли т. г. Те се присъединиха към “детската градина” на семейството, която включва още осиновените Мадокс (на 6 г.), Пакс (4 г.) и Захара (3 г.), както и собствената им биологична дъщеря Шайло Нувел, която се роди в Намибия преди 2 години.

Малко преди раждането на близнаците, семейство Пит-Джоли се засели в разкошното френско имение Шато Миравал (Chateau Miraval), оценявано на 43,9 млн. евро, което е разположено между селцата Коренс (Correns) и Шатовер (Châteauvert) в департамента Вар в Южна Франция. Родителите ще получават помощите си в областния център на департамента, град Бриньол.

Звездната фамилия живее в замъка под наем, чиято годишна стойност е в размер на около 1,25 млн. евро. “Скромното” жилище разполага с 35 спални, 2 хеликоптерни площадки, басейн, домашен фитнес-комплекс, винарско лозе и собствен горски масив, който да гарантира уединението им.

Във Франция е разработена една от най-мощните програми за държавна подкрепа на майчинството в света, вследствие на което раждаемостта в републиката в момента е най-голямата в Европа. Джорли, чийто предци по майчина линия са френски канадци, никога не е крила обичта си към Франция и отдавна настоява да отгледа децата си именно в тази държава.

Източник: http://www.bgfactor.org/

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации

Последователи