вторник, 13 декември 2011 г.

Куриозите на 2011 година

Франс прес представя някои куриози през 2011 г.

Котарак клептоман

Калифорнийски котарак, който отмъкнал над 600 вещи от съседи през последните три години, бе заснет с инфрачервена камера, докато се опитваше да извърши поредната кражба през нощта. На видеоматериала се вижда как Дъсти, кръстен Котарака клептоман, пренася различни вещи, които е захапал със зъби - от гъба и пластмасов динозавър до сутиен. За три години котаракът откраднал кърпи, ръкавици, бански костюми, обувки, чорапи, детски играчки. Кражбите на Дъсти били известни на съседите, които отказали да поднесат оплакване. Ненужно е, защото знаем къде да намерим изчезналите си вещи, заяви съсед.

Спрей с пипер заради разпродажба

Жена използва спрей с пипер срещу други клиенти в мол в Лос Анджелис, за да им попречи да се снабдят с артикули, предложени за продажба на по-ниски цени. 20 души, сред които деца, пострадаха и трябваше да бъдат лекувани.

Грижи за домашните любимци

Американски предприемачи, изпълнени със състрадание към християните, които вярват в скорошния свършек на света, им предложиха срещу заплащане да се погрижат за домашните им любимци на Земята. Фирмата Eternal Earth-Bound Pets увери, че 259 нейни клиенти са платили по 135 долара за животно и по 20 долара за всяко следващо четириного, за да бъдат сигурни, че след като си отидат от този свят, домашният им любимец ще е в добри ръце.

Пола или шорти

12-годишен британец отиде на училище облечен в пола в знак на протест срещу училищната униформа, заради която не може да носи шорти дори в топло време. "През лятото момичетата могат да носят поли, но на момчетата не е разрешено да носят шорти, заяви Крис Уайтбред. Смятам, че това е дискриминация спрямо момчетата."

На сухо

Пътници с полет от индийския град Амритсар до Бирмингам в Англия разказаха, че били принудени да платят 20 000 британски лири за горивото, нужно за пътуването. Около 180 пътници прекарали над 6 часа на летището във Виена, където самолетът на австрийската чартърна авиокомпания "Комтел еър" кацнал, за да напълни резервоарите си. Пътниците били заплашени, че ще бъдат свалени от самолета, ако не платят въпросната сума.

Грешка в ООН

Индийският министър на външните работи Соманахали Малая Кришна прочете погрешка речта на своя португалски колега по време на заседание в ООН в Ню Йорк през февруари. 78-годишният Кришна чел в продължение на три минути текста, преди негов сътрудник да забележи гафа.

Пътуваща мечка


В началото на април руски митничари задържаха украинец, който искаше да напусне страната заедно с мечка, скрита в задната част на колата му. Митничарите на граничен пункт в района на Белгород открили под покривало женска кафява мечка. Мъжът изтъкнал, че е бивш цирков артист, който години наред е работил с животното и го водел навсякъде със себе си, защото го смятал за член на семейството си.

Риболовни мрежи

Виетнамската пътна полиция реши да използва риболовни мрежи, за да задържи мотоциклетисти, чието каране е преценено като опасно. В големите градове във Виетнам незаконните състезания с мотоциклети са много разпространени по време на празници.

Сняг през лятото

Служител в Палермо на остров Сицилия настоя да му бъде платено, защото е почиствал несъществуващ сняг от март до август миналата година, когато времето бе много горещо. Салваторе Ди Грация, служител в областното управление "Гражданска защита", поиска да му бъде платено за 17 часа допълнителен труд във връзка с почистване на снега през април, когато минималната температура бе 10 градуса Целзий, за 50 часа допълнителен труд през май, за 38 часа през юни, за 44 часа през юли и за 200 часа през август, когато температурата на сянка надхвърляше 30 градуса Целзий. В края на краищата от около 350 часа допълнителен труд, за които той настояваше да му се плати, му бяха признати 45 часа.

Източник: БТА

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации

Последователи