четвъртък, 28 януари 2010 г.

Мадам Джелева, А.Първанова и още смешни герои


Може би сте гледали видеоклипчетата по-долу, но не можах да се стърпя да ги включа тук.
На първото се виждат плахите опити на Румяна Желева да се защитава след изслушванията в Европарламента.
Акцентите на главните действащи лица са зашеметяващи. Чуйте сами.

Във второто видео ендесеварката А. Първанова изказва остро мнение срещу мадам Джелева. Защо председателката на изслушването - французойката Ева Жоли (от Групата на зелените), даде думата на Антония Първанова (която удобно се оказа в залата, въпреки че не е член на изслушващите комисии)не е ясно.
Първанова обвинява Желева в липса на прорачност и заявява, че тя не е прекратила участието си в дружеството "Етко-Шнайдерс" ООД, чието име е било променено. Желева се опитва да се защити като призовава за придържане към документите.
Кой крив, кой прав, нека анализаторите кажат. Едно е ясно - и двете не са цвете за мирисане.
Желева все още се води управител на"Етко – Шнайдерс" ООД, което, както всички чухме, е нарушение на правилата за финансова прозрачност на ЕС.
От своя страна, Първанова има участие във фирма Интерметал инженеринг-БГ, но все пак намира доблест да критикува (не че да имаш фирма е срамно).
Освен това, гаджето на Антония Първанова - скандалният бизнесмен Николай Пейчев, е разследван като един от облагодетелствалите се от кражбата на гориво от Държавния резерв. Името на Пейчев се среща доста често в томовете папки по делото срещу Мирчо Циганина за източване на резерва. Скандалният аферист Мирчо Петков твърди в протокол до руските си съдружници, че е подарявал гориво на бизнесмена само защото е гадже на Антония Първанова, а той трябва да е в добри отношения с НДСВ.
Стига приказки, нека се насладим на пледоарията.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации

Последователи