четвъртък, 7 януари 2010 г.

Родените през 1989 могат да участват в европейския проект "Поколение 89"Бих искал да разглася новина за конкурс, която може да е от интерес за читателите ми.
Новината е взета от електронното издание на Дневник.
Родените през 1989 г. могат да участват в европейския проект "Поколение 89". Целта на инициативата, провеждаща се под покровитеството на Вацлав Хавел, е да се представи падането на комунистическите режими от гледната точка на младите хора, който тази година ще навършат 21.
В проекта, чийто официален партньор за България е "Кафе Бабел София", са поканени за участие граждани на Австрия, Белгия, България, Великобритания, Германия, Полша, Румъния, Унгария и Чехия.
Ако желаете да станете част от "Поколение 89", е необходимо да напишете кратко есе на тема "Какво мога да направя за Европа и какво Европа може да направи за мен? Как се виждам като гражданин на ЕС след 5-10 години?". Също така трябва да изразите мнението си по някоя от следните теми: образование, работа, околна среда, социални въпроси, миграция, равни възможности, култура или икономика.
Участниците в проекта ще имат възможност да присъстват на среща в Букурещ, Варшава или Прага, както и да представят декларацията "Поколение 89" на представители на ЕС в Брюксел.
Допълнителна информация може да намерите на интернет страницата на "Поколение 89", както и като се свържете с Александър Неделчев (a.nedeltchev@cafebabel.com) от "Кафе Бабел София".

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации

Последователи