четвъртък, 3 юли 2008 г.

Пилешка кавърма на тиган




Пилешката кавърма е едно от традиционни ястия в България. За хората предпочитащи пилешко месо е чудесен вариант за разнообразна вечеря, лесна, бърза за приготвяне и много вкусна. Ако сте експериментатори с малко свободно време, сигурна съм, ще Ви хареса това така вкусно изкушение - пилешка кавърма, но на тиган.

Необходими продукти:

500 гр пилешко месо, обезкостено / пилешко филе
3 глави лук
3 яйца
1 с.л. соев сос
30 мл зехтин

Начин на приготвяне:

В загряната мазнина запържвате нарязаното на кубчета пилешко месо. След като побелее, прибавяте лука и соевия сос. Задушавате добре до пълното запържване на месото, след което прибавяте яйцата и разбърквате добре. Ако не Ви стигне соевия сос, прибавете още 1 с.л., като внимавате да не пресолите.

Сервирате в чиния с предпочитана от Вас салата и питие ;)

Източник: http://www.momentofpeace.net/2008/pileshka_kavyrma

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации

Последователи