понеделник, 21 май 2012 г.

Легендата от “Би Джийс” Робин Гиб почина

Робин Гиб, вокалистът и основател на легендарната британска група "Би Джийс", почина на 62-годишна възраст, съобщиха световните агенции, като се позовават на семейството му и на официалния му сайт. През последните му дни, съпругата на Робин - Дивна, и синовете му Робин-Джон и Спенсър, не се отделяха от леглото му и той често бе посещаван от приятелите си от шоубизнеса.

Певецът и музикант Робин Гиб води дълга битка с рака на черния дроб и на дебелото черво. През последните няколко месеца той мина през курс на интензивна химиотерапия. След отстраняването на тумора в края на 2011 година бе съобщено, че Робин започва да оздравява. През април обаче 62-годишният Гиб се разболя от пневмония и изпадна в кома. След седмица дойде в съзнание и у близките му се появи надежда, че ще оцелее.

Робин и братята му Бари и Морис стигнаха върховете на поп музиката през 70-те години с хитове като "How Deep Is Your Love", "Stayin' Alive" и "Night Fever".

ДОСИЕ

Робин Гиб е роден на 22 декември 1949 година в Дъглас на остров Ман. Заедно с по-големия си брат Бари и близнака си Морис стават известни, основавайки групата Bee Gees. През 1968 година Робин се жени секретарката на продуцента си – Моли Халис, която му ражда две деца, Спенсър и Мелиса.

През 1980-а Моли и Робин се развеждат. От втората си жена – писателката Дивна Гиб, Робин има син Робин-Джон.

Групата се разпада през 2003 година, когато от рак на стомаха умира Морис Гиб. От 2009-а Бари и Робин отново започват да пеят заедно.

Източник: www.blitz.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации

Последователи