понеделник, 9 юни 2008 г.

Как да подготвим тялото си за лятото



Лятото пристига с пълна сила и доста забързан ход и е необходимо да се забързаме и ние ако искаме да изглеждаме във форма по бански.

Истината е, че хората с идеална фигурна, отделят много време в грижи за нея. Ядат правилно, правят подходящ избор на меню и спортуват сериозно, за да може тялото им да предизвиква завист в околните на плажа.

Време е да си съставите план за действие... Предлагаме ви 10 стъпки, стриктното следване на които със сигурност ще има положителен резултат.

1. Направете си план!

Незабавно започнете да променяте менюто си, като включвате полезни и диетични храни и напитки. Резултатите само от тази стъпка ще бъдат значителни. Свикнете да четете етикетите на храните, които си купувате.

2. Пийте!

Пийте между 8 и 10 чаши вода всеки ден. Това ще ви освежи и ще помогне на метаболизма. А при положение, че прекарвате повече време на открито и се изпотявате, увеличете количеството.

3. Изпотявайте се!


Правете минимум по 30 минути упражнения от аеробиката (бързо ходене, джогинг, каране на велосипед или плуване) и така 5 дни в седмицата. Най-добре е да ги миксирате, за да избягвате пренатоварването на определена мускулна група.

4. Вдигайте тежести!

Вдигайте гирички 2 или 3 пъти седмично. Стимулирането на мускулите не цели само оформяне на тялото, но и е идеален начин за стопяване на мазнини. Мускулната тъкан играе ролята на фурна, която ускорява метаболизма и позволява на тялото да изгаря повече калории.

5. Спете достатъчно!


При скорошно научно изследване бе доказано, че твърде многото или твърде малко сън подпомага качването на килограми. Старайте се да взимате своите 8 часа сън, за да сте свежи и отпочинали.

6. Яжте на закуска!

Добрата въглехидратна закуска е крачка към поддържането на добрата форма. Тези, които не пропускат закуската, контролират теглото си и са по-малко склонни да ядат вредни храни през останалата част от деня. Опитайте с овесена каша с банани.


7. Кажете не на захарта!

Необходима е дисциплина, за да се откажете от любимите сладкиши, но просто няма друг начин. Забравете содата, бонбоните и сладкишчетата. Ако сте свикнали да ги държите на видно място – по-добре ги скрийте! Заменете ги със свежи плодове и зеленчуци. В дъвките без захар можете да откриете истински съюзник. И задължително заменете газираните напитки с вода!

8. Избягвайте алкохола!

Бирата, например е висококалорична напитка. Запитайте се, как ли ще изглеждате с бирено коремче?! Всъщност чаша вино с вечерята е напълно достатъчно.

9. Използвайте специални трикове!

Сложете ваша снимка на хладилника и снимка на тялото, за което мечтаете. Това наистина подхранва амбицията.

10. Споделете с приятели!

Открийте някой, който споделя вашия ентусиазъм за влизане във форма. Така ще спазвате по-лесно режима си в спортуване и пазаруване на подходящи храни.

Нито едно от тези неща не е лесно и всяко от тях изисква воля и усилия, но без план за действие трудно ще успеете. И мисълта, с която се захванете не бива да е само как ще изглеждате на плажа. Мислете за здравето си и за това как ще изглеждате и следващото лято...

От Гергана Кангалова

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации

Последователи