вторник, 5 юни 2012 г.

Брус Уилис снима петата част на "Умирай трудно" в Будапеща



Будапеща живее в треска от началото на май. Брус Уилис е в унгарската столица, за да снима поредната серия на екшъна "Умирай трудно". Заради това, жителите на Будапеща трябва да се справят с неудобства като множеството затворени улици с кордони, задръствания и ограничения в районите на снимки.

През уикенда, прочутият Площад на героите беше затворен за посетители, за да се заснемат там някой сцени от филма. Най-любопитните успяха за малко да зърнат мускулестото тяло на Брус, който носейки чанта пресичаше площада на фона на множество разбунтувани статисти с развети руски знамена. А защо руски знамена? Отговорът е прост - по сценарий действието се развива не в Будапеща, а в Русия. Джон Маклейн (Брус Уилис)отива там, за да освободи сина си, който е в беда.



Вчера пък (04.06.2012), супер екшън сцени се снимаха в централния 6-ти район, на улица Утвъш. Цял ден се чуваха гърмежи и полицейски сирени, а хеликоптерите с камери не спряха да кръжат до вечерта. Понеже по сценарий има и екшън каскади с коли, на всяка една от тях е сложен руски регистрационен номер, а имената на улиците са сменeни с надписи на кирилица.

Лентата, която ще се казва A Good Day to Die Hard ("Добър ден да умреш трудно"), ще бъде пусната официално по кината на 14 февруари 2013 година.

Благодарности на Антоанета Стайкова за тази статия!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации

Последователи