сряда, 25 април 2012 г.

Безплатни мамографски прегледи в онкологията в София от 25-ти април до 8-ми юни

Безплатни профилактични мамографски прегледи на млечните жлези ще се правят от 25-ти април до 8-ми юни в Специализираната болница за активно лечение по онкология в столицата.

Предвижда се в кампанията да бъдат прегледани над 400 жени, като инициативата се ангажира само с диагностика, без лечение.

Прегледите ще са безплатни обаче само за здравно неосигурени, здрави жени без оплаквания във възрастовата група от 45 до 65 години. Последният им преглед трябва да е бил преди повече от година.

Ракът на гърдата е най-разпространеното онкологично заболяване при жените. Известен факт е, че от изключително значение за успеха на лечението е ранното диагностициране. Нерадостната статистика сочи, че у нас всеки ден от рак на гърдата заболяват почти 10 жени, а 3 на ден умират.

В рамките на настоящата кампания за профилактика прегледите ще се извършват само с предварително записване - на тел. 02/ 8076 259 от 13:30 часа до 16:30 часа всеки работен ден.

Консултацията ще бъде в Отделението по образна диагностика на болницата, ет. 2, кабинет №9, от 13:30 до 16:30 часа. Кабинетът ще бъде отворен всеки работен ден, след попълване на анкетна карта и информирано съгласие.

Резултатите ще се получават на следващия ден от регистратурата на отделението между 10:00 и 12:00 часа.

Източник: www.dnevnik.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации

Последователи