вторник, 28 септември 2010 г.

Ремонтират Братската могила в Пловдив с еврофинансиране


Трябва да бъде изработен 3D макет на Братската могила, преди да стане готов окончателният проект за реновирането на паметника, съобщи за Дарик радио кметът на район „Западен" Здравко Димитров. Той обясни, че тази задача ще бъде поставена още утре на художника Красимир Тодоров на предстоящата среща в София. Целта е чрез макета да се кандидатства по европейски програми и да се облекчи финансирането, което в момента е само от дарения и спонсорство, обясни Димитров. Все още продължават дейностите по проектирането, но вече е сформирана работна група, увери райoнният кмет.

Същинската дейност по възстановяването на монумента ще започне през пролетта на 2011 година. През настоящата зима могат да се подменят ВиК и ел. инсталацията, както и да се почисти, съобщи Dariknews.bg.

Все още не е ясната точната сума, която ще бъде необходима за реновиране на Братската могила. Не се знае и колко са събраните до момента средства, съобщи

Преди да започнат същинските дейности, пловдивчани ще имат възможност да изразят гражданската си позиция по отношение на визията на паметника. Очакванията са ремонтните дейности да приключат до година.

Припомняме ви, че един от вариантите е Братската могила да бъде преобразена като концерно и културно средище.

Източник: Econ.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации

Последователи