четвъртък, 29 април 2010 г.

BGmaps с нов изглед на сайта


От днес може да видите новия изглед на картографския сайт bgmaps.com. Новото в сайта е по-подробната карта на цяла България в мащаб от 1:50 000. Това означава, че 1 см. от цифровата карта изобразява 500 метра.

Отново от днес потребителите на BGmaps могат да определят маршрут между две точки с градския транспорт в София. Освен това безплатно могат да взимат карти в размер 400x400 пиксела от BGmaps и да се вградят във външни сайтове. Консултант по промяната в дизайна е Bulgarian Software House.

Целта на софтуерната компания Datecs, собственик на BGmaps, е до края на тази година да се добавят карти на всички 253 български града. По данни на агенцията за проучвания в интернет Gemius, сайтът има почти 500 хил. уникални потребители за март.

Екипът на BGmaps започва инициатива, в която призвовава всички свои посетители да информират общините и държавата за координатите на дупки по улиците, липсващи шахти, опасни подлези.

Наред с това BGmaps ще предостави на общините карти за техните сайтове, където местните власти да публикуват данни за текущи ремонти и всякакви дейности по "организацията на градското пространство".

Източник: Дневник

1 коментар:

  1. Три години по-късно след като си писал тази публикация бих казал, че BG maps почти по нищо не отстъпват на конкурентите си от Google. А появата и на мобилно приложение, прави търсенето на улици и адреси още по-лесно :)

    ОтговорИзтриване

Популярни публикации

Последователи