вторник, 6 април 2010 г.

Конкурс за студентско есе на тема европейска културна идентичност


Студенти от всички български университети могат да участват в националния конкурс за есе на тема "Европейската културна идентичност и българската перспектива". Конкурсът се организира по повод на Деня на Европа – 9 май, и обявената от ЮНЕСКО Международна година за сближаване на културите. Информацията е публикувана на уеб сайта на Държавния културен институт към Министерство на външните работи.

Условия за участие

Участниците в конкурса трябва да напишат есе на български език с обем до 4 печатни страници по зададената тема и да изпратят писмената си работа на bdi@mfa.government.bg не по- късно от 30 април 2010. Необходимо е участниците да посочат координати за обратна връзка (адрес и телефон), изучавана специалност и университет, както и дали владеят английски или френски език.

Награди

Тримата победители в конкурса ще бъдат наградени с тридневно посещение в Женева, Швейцария. Те ще имат възможност да се срещнат с изтъкнати представители на академичните и културните среди, да посетят библиотеката на ООН, както и музея "Мартен Бодмер".

Допълнителна информация

За повече информация може да се обадите на телефони 02 807 6440 и 02 807 6442.

Конкурсът е организиран от Дипломатическия институт – Министерство на външните работи, Държавния културен институт към Министерство на външните работи и Европейския културен център – Женева.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации

Последователи