понеделник, 1 октомври 2012 г.

7 хотела, построени от най-странни строителни материали

Хотел от key карти



Доста странно решение - да бъде построен хотел от картите с магнитни ленти, които по принцип се използват в хотелите за отваряне на вратите на стаите. Идеята за издигането на тази необичайна сграда принадлежи на Браян Берг. Той използвал 200 000 такива карти за направата на "Holiday Inn's Key Card Hotel." Всяка стена, всяка стая, дори мебелите в него са направени от key карти. С това Браян Берг поставил световен рекорд в строителството на сгради от карти.

Хотел от стари корабни контейнери



Компанията The Tonghe Shanzi Landscape Design е създател на този невероятен хотел. Xiang Xiang Xiang Pray House hotel е направен от корабни контейнери. Отвън петзвездният хотел изглежда скучно и дори грозно, но отвътре е пълен лукс. Хотелът се състои от 21 изключително комфортни стаи, всяка от които изпълнена в традиционен китайски стил. Тук може да отседнете, ако се отбиете в планината Чангски в Китай.

Хотел от шоколад



Кой друг, ако не Карл Лагерфелд може да създаде шоколадов хотел. Творението на ексцентричния дизайнер носи наименованието "The Magnum Chocolate Hotel Suite". Създадено е по случай пускането на сладоледите Magnum Ecuador и Ghana, направени от какаови зърна, обрани по специални методи от фермите Rainforest Alliance Certified в Еквадор и Гана. За създаването на този уникален хотел били необходими 10.5 тона шоколад. Интересна подробност - във вътрешността на хотела може да бъде открита „музата" на дизайнера, френският модел Баптист Джиабикони, също направен от шоколад и лежащ на едно от леглата.

Хотел от стари жп вагони



Този невероятен хотел носи названието "Controversy Inn". Състои се от четири стари железопътни вагони и представлява комфортно място за отсядане с тематични апартаменти за гостуващите. "Controversy Inn" се намира в Hoogwoud, Холандия. В целия хотел могат да бъдат открити стари вещи, превърнати в нещо ново. Например - маса от стари пътни знаци и легло от стари, неизползваеми вече лодки.

Замък от пясък на хотелски начала



Когато сте строили пясъчни замъци като деца, едва ли сте си представяли, че един ден наистина може да имате възможността да спите в стая с реален размер в подобно пясъчно творение. В Дорсет, Великобритания, местни ентусиасти решели да превърнат това в реалност, създавайки огромен пясъчен замък, в който може да наемете стая за преспиване под открито небе. Такъв апартамент с три места струва 21 долара на нощ. Може да не е най-удобно, но ще спите под обсипано със звезди небе и край бушуващите води на океана. Романтика...

Хотел от сол



Palacio de Sal е хотел, направен от солени блокове. Той се намира в Салар де Уюни, най-голямото соленоводно езеро в света, на 350 км от столицата на Боливия - Лас Пас. Стените на хотела са направени от солени блокове, съединени помежду си със специален разтвор, подобен на цимент, но състоящ се от сол и вода. В дъждовния сезон стените се укрепват с нови блокове, а на гостите се отправя абсурдно предупреждение - да не лижат стените, за да не влошават състоянието им.

Хотел от огромни бъчви от вино



Случвало ли ви се е да се наслаждавате в леглото на чаша френско вино? А какво ще кажете леглото ви да се намира в цяла бъчва от френско вино? Това е възможно, ако сте гост на хотела De Vrouwe van Stavoren Hotel в Холандия. Той е създаден от четири огромни винени бъчви, внесени от Швейцария и превърнати в хотелски стаи. Те са били пълни преди това с 14 500 литра Божоле от френските изби, но сега представляват уютни апартаменти за отсядане с всички удобства във вътрешността им. „Виненият хотел" се е превърнал в една от основните атракции в град Ставорен и е посещаван от туристи от цял свят.

Източник: www.hicomm.bg

1 коментар:

  1. Уникално! С удоволствие бих посетила всеки един от тях, особено шоколадовия..

    ОтговорИзтриване

Популярни публикации

Последователи