понеделник, 17 септември 2012 г.

8 забавни неща, които може да правим с камерата на телефона си

Според експертите от Tech Radar, опциите варират от търсене в интернет посредством насочването на камерата към дадена фраза, до някои наистина вдъхновяващи фотографии.

С камера в ръка, имате огромни възможности и голям избор на ваше разположение, за които определено ще искате да научите. Въпреки че моделите се различават, и въпреки че с течение на времето устройството ви остарява, функциите, които вашият Android OS предлага са забавни и със сигурност ще искате да научите повече за тях.

1.Търсене на всичко навсякъде

Колкото и да обвинявате Google за неспирното им желание за световно господство, трябва да признаете, че компанията има с какво да спечели сърцата ви. Вземете, например, най-новото приложение Google Goggles. То може да се използва, за да сканирате абсолютно всичко. Просто насочете телефона си към това, което искате и ще получите цялата информация за него директно в телефона си. Ако това е известната забележителност Биг Бен (наскоро преименувана на ‘Елизабет Тауър’) например, ще научите пълната история на сградата. Приложението работи за произведения на изкуството, напитки, и много други.

2. Игри с добавена реалност

Добавената реалност може да се използва и за забавление. Съществуват игри като SpecTrek и Zombies, Run! , които демонстрират технологията в игрите.

3. Да хванете престъпници

Gotya е приложение, което използва камерата на вашия телефон с Android OS за да хване крадците в крачка, като им прави снимка точно когато те се опитват да заобиколят вашата защита за вход в устройството. След това ще получите имейл със снимката както и местоположението на крадеца, от вас се иска само да се обадите на полицията веднага.

4. Погледнете към звездите

Може да се насладим на звездите от комфорта на нашите собствени домове, благодарение на приложения като Star Chart и Google SkyMap. Те използват добавена реалност и ви позволяват да се насочите към небето през нощта и да получите очарователен преглед на всички тези малки светлинки. SkyMap ви дава дори имената на звездите и ви казва, накъде да се насочите, за да видите някои планети.

5. Превърнете телефона си в уеб камера

Камерата на вашия телефон е много удобна за правене на снимки по всяко време, а повечето нови модели телефони могат дори да записват видео във висока резолюция. Това всичко е невероятно, но много по-хубаво би било ако можехте да споделяте преживяванията си с приятели и познати в реално време. Това е възможно благодарение на Bambuser. Всичко, което трябва да направите е да си създадете профил в уебсайта Bambuser, да си инсталирате приложението, което е безплатно, и да направите елементарни настройки.

6. Запазване на бележки към снимките

Вероятно една от най-подценяваните характеристики на телефона е възможността да си водите бележки на случаен принцип. Вие можете да отидете една стъпка напред в сравнение с традиционния начин на водене на бележки и да започнете да използвате силата на вашата камера плюс приложението Evernote , за да записвате бележки към снимките си. За по-голяма ефективност, приложението ви позволява да категоризирате снимките си и да търсете по-късно по ключови думи.

7. Превеждате текст

Още една област, в която Google Goggles може да ви помогне. Просто насочете камерата на телефона си към даден текст, снимайте го, и Google Goggles автоматично ще разпознае дали текстът е на чужд език. Ако е така ще се опита да го анализира и преведе.

8. Намерете скритите неща около вас

Благодарение на технологията за увеличена реалност можете да откриете един свят на доста интересни неща, които са скрити на пръв поглед от вас. Може да направите това като използвате приложения като Junaio и Layar. Става въпрос за неща, които вие не можете да видите с очите си, като събития, които се случват в момента или къде да намерите отстъпки на магазини в близост до вас. Тези приложения дори ще ви насочат в посока към най-близкия банкомат или метростанция.

Източник: http://www.digital.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации

Последователи