вторник, 17 юли 2012 г.

Кампания "Да пикаем под душа"

"Xi Xi No Banho" е оригиналното име на кампанията "Да пикаем под душа", която идва от Бразилия и която печели три лъвчета на Международния фестивал за реклама в Кан през 2010 година. Целта на кампанията е да накара хората да пикаят под душа, за да се спестят 4,38 милиона литра вода годишно в Бразилия.

"Едно пускане на водата в тоалетната разхищава 12 литра питейна вода. За година това прави 4 380 литра. Пикайте под душа и спасете Бразилската атлантическа гора" призовават привърженици на кампанията.Източник: http://theinspirationroom.com/daily/2010/pee-in-the-shower/

Благодарности на Антоанета Стайкова за поднесената информация.

2 коментара:

  1. Анимацията е много готина, но според мен практическата част е недоизмислена - а колко вода отива за къпането? :) Всеки път когато ти се пикае ли трябва да се къпеш, или трябва да стискаш до къпане? Ако идеята е да се повдигне въпросът за пестенето на вода, е супер, но иначе е по-добре да въведат казанчета с по-малък обем или да кажат на хората да изсипват вода с канчета, и да се къпят с по-малко вода, и да се събира водата от мивките и да се насочва към казанчетата на тоалетните.

    ОтговорИзтриване

Популярни публикации

Последователи