вторник, 2 ноември 2010 г.

Първи полет по редовната авиолиния Лондон-Пловдив-Лондон

31-годишната Вера Иванова е първият пасажер, слязъл на летище Пловдив след полет на ирландската авиокомпания „Райънеър". Пловдивчанката пристигна от Лондон и до 13 ноември ще гостува на майка си в града под тепетата. От 5 години тя е мениджър-продажби в английска фирма, която работи в сферата на фитнес индустрията. Това беше първият полет по новата редовна линия Лондон - Пловдив - Лондон. Самолетът се приземи на летището в 11.45 часа. В него пътуваха 143 пътници. Малко след 13.30 часа самолетът отлетя за Великобритания със 186 пасажери на борда.

По време на официалната церемония на аеропорта беше засадено иглолистно дърво. Две пожарни коли посрещнаха самолета с водна дъга. Пасажерите традиционно бяха посрещнати с хляб и мед. Сред високопоставените гости бяха народни представители, областният управител, кметове на общини, районни кметове, както и представители на „Райънеър", които заявиха готовност да помагат за развитието на бизнеса и туризма в Южен Централен район, съобщи Dariknews.bg .

Припомняме ви, че 5-годишният договор между авиокомпанията и Летище Пловдив беше подписан подписан през август тази година. За 33 евро пловдивчани ще могат да пътуват два пъти седмично до английската столица.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации

Последователи