вторник, 6 юли 2010 г.

Фуния за уриниране - как жените станаха мъже?Първо се появи менструална чашка , сега има фуния за уриниране, кой знае дали за в бъдеще няма да се появи и някой друг странен съд със странно предназначение.

Изобретяването на фунията за уриниране е свързано с факта, че огромна част от жените не се чувстват комфортно в обществени тоалетни и предпочитат да се „стискат“ или пък се престрашават да влезнат в обществена тоалетна, но не сядат на тоалетната чиния, а се качват върху нея, приклякат и използват всякакви акробатични методи, за да си свършат работата.

Какво представлява фунията за уриниране?

Фунията за уриниране е специално устройство, което позволява на жените да уринират прави. Въпросното чудо изключително много наподобява познатите фунии за слънчоглед, които се сгъват от вестник, само че с дупка откъм върха, или пък тези фунии, които се използват в домакинството за преливане на течности. Формите, в които се предлага фунията за уриниране съвсем не се изчерпват само с тези разновидности. Но навярно, вдъхновението за направата на подобно устройство е чисто и просто физиката на мъжете.

Видове фунии за уриниране

* Хартиени – този вид фунии за уриниране са направени от биоразградим екологичен материал. Предназначени са за еднократна употреба, а формата им варира от познатата фуния, която всеки може да сгъне от вестник или друг вид хартия, до всякакви причудливи хрумвания. Фунията е непромокаема по време на употреба, но разградима във вода и след употреба може да се изхвърли и в тоалетната, но за предпочитане е кошчето за боклук. При употреба фунията се придържа от долната й страна с ръка като се внимава да не се смачка и деформира.

* Силиконови – този вид фунии за меки, еластични и удобни за употреба. Те са за многократна употреба, но сякаш това се възприема повече като неудобство, тъй като фунията трябва да се мие и подсушава след употреба, което не звучи особено примамливо. Когато използвате силиконова фуния за уриниране, имайте едно наум, че тя е мека и лесно се деформира. Не я стискайте, за да не възпрепятствате свободното отичане на урината. Най-добре е да я държите с два пръста откъм широката й старана (тази, която е прилепена към тялото ви) като леко я притискате към вас.

* Пластмасови – тези фунии са също за многократна употреба и с подходяща форма, така че да прилепнат плътно към тялото ви.

* Съществува и специална фуния за уриниране с медицински цели – т.е. тя е пригодена за случаите, в които се налага да дадете проба от урината за лабораторни изследвания. Към фунията е прикачено малко резервоарче, в което попада урината, необходима за съответните медицински изследвания.

* Има и фунии за уриниране, които са съставени от две части и включват фуния с удължител.

Важно е при употреба на фунията за уриниране да не я притискате прекалено плътно към тялото си. Оставете поне 1 мм. между нея и вас. В противен случай е възможно да се получи вакуум, който няма да позволи на урината да се отича и нищо чудно фунийката да прелее. Добра идея е първия път, когато използвате подобна фуния, е да сте у дома в банята, за да потренирате на спокойствие и, ако случайно нещо се обърка, бързо да разрешите проблема.

Фунията за уриниране дава физическа и психическа свобода на жените, когато уринират - нещо, което досега беше само мъжка привилегия. Фунията за уриниране е подходяща в случаите, когато сте навън, а ви се налага да използвате обществена тоалетна, на почивка с палатка или сте на път, а по пътя няма нищо друго освен дръвчета. Вече не е нужно да търсите храстчета, да се криете и да се чудите как точно да клекнете, за да не се „намокрите“. Фунията за уриниране се счита за удобство за бременни, при които нуждата от тоалетна е далеч по-честа отколкото при други жени.

Нестандартното изобретение е спасително средство и в случаите, когато пред женската тоалетна се вият километрични опашки, а пред мъжката няма и грам човек. Благодарение на фунията за уриниране, нищо чудно да видите жена, редом с мъжете в мъжката тоалетна, застанала над някой писоар.

Източник: http://zdrave.rozali.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации

Последователи