вторник, 22 юни 2010 г.

Женски кондоми със зъби против изнасилване


57-годишната жителка на Южна Африка Сонет Елърс изобретила нов вид женски презервативи, предназначени за борба с изнасилвачи!
Принципът на действие на този кондом под името «Rape-aXe» е в това, че той плътно се закача за пениса на насилника, давайки на жената възможност да избяга, а след това да идентифицира престъпника: «Мъжът ще бъде твърде зает, защото го боли безкрайно много. И друг път, освен към болницата, вече не му остава», - казва Елърс.

Своето нечовешко по жестокост устройство от латекс Елърс снабдил с остри зъбци, които могат да бъдат махнати само по хирургичен път. Освен функцията по «хапане», «Rape-aXe» има и всички останали възможности на женския презерватив: защита от полово предавани болести, СПИН и нежелателна бременност.

По думите на изобретателката, дамите, върху които тя тествала своят чудо-презерватив, останали доволни.

Въпреки всичките преимущества на «Rape-aXe», южноафриканските феминистки се опасяват, че прилагането му може да предизвика истинска вълна от насилие против жените: «Ако жертвата носи това устройство, то може да провокира насилника към още по-голямо насилие», - обяснява Сам Уотерхауз от центъра Rape Crisis.

Може с увереност да се твърди, че Уотерхауз греши, защото зъбците, плътно захапали пениса, напълно изключват мозъка на изнасилвача, като могат да доведат и до загуба на съзнание от болевия шок.

Кондомите ще се харчат за около 2 долара.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации

Последователи