понеделник, 22 септември 2008 г.

Лили реве за ниска пенсия


Невероятно, но факт. Лили Иванова роптае срещу ниската си пенсия, стана ясно от нейно интервю по Дарик радио! Певицата не можела да излезе на глава с държавата, за да си извоюва по-добро заплащане за старини.
„Моята пенсия е 96 лева и 47 стотинки! Вчера погледнах с повишението и умрях от смях. След като държавата е взимала толкова много пари благодарение на мен от концертите ми, а ние получаваме съвсем малко. Получих съобщение, затова го знам, иначе нямаше да знам. Това е унизително, това е падението на държавата и на политиците!“, изумена е изпълнителката.

Лили Иванова е известна с това, че много добре се пазари, когато става въпрос за възнаграждение. Тя получава едни от най-високите хонорари сред изпълнителите в България изобщо! За да бъдем по-точни, сумата, която примата прибира за участие май не падала под 10 хиляди лева, ако се вярва на промоутърите.
Програмата й е запълнена със задължителните няколко ангажимента месечно. Най-силни за нея са летният сезон и коледно-новогодишните вечери, когато най-много я канят на тържества и частни партита.
Според бизнесанализатори, само през лятото тя като нищо може да е направила четвърт милион лева.
Тъй като едва след месец и половина - два започват банкетите за годишното приключване на фирмите, припомняме ви каква беше тарифата на Лили за миналите новогодишните празници – 14-15 бона на участие. Според информация на БНТ, цитирана от Труд, най-вероятно примата е поискала към сто хилядарки да пее на площад Батенберг за ЧНГ 2008. Имайки предвид инфлацията, вероятно много скоро Лили ще си вдигне и още цената!
По отношение на пенсиите пък икономистите са категорични: човек получава толкова, на колкото се е осигурявал.
Колкото по-големи са данъците, които плащаме, докато се трудим, толкова повече са и парите ни за старост. Проста система, която разбират дори хората без образование.
А който няма навика да се отчита на държавата, логично получава скромни пари. Лили Иванова едва ли е изкарвала малко през последните 38 години, откакто пее, така че пенсията й не е държавен, а неин счетоводен проблем.
И май е време да я погнат данъчните!!! Като нищо ще се окаже, че не държавата й дължи доста, а тя на държавата – т.е. на всички нас.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации

Последователи