понеделник, 6 август 2012 г.

Осмата Нощ на музеите и галериите в Пловдив ще се проведе на 21 септември 2012



Събитието "Нощ на музеите и галериите - Пловдив" ще се проведе за осма поредна година. Нощта, обединяваща галериите, музеите и изкуствата в Пловдив, тази година ще е на 21 септември, съобщиха от фондация "Отворени изкуства" в града.

През юни 2012 две частни пловдивски галерии и част от основателите на събитието "Нощ на музеите и галериите – Пловдив" се отказаха от участие, предложиха преустановяване на събитието и предприеха медийна кампания срещу базовите му организатори – фондация "Отворени изкуства".

След проведени срещи в община Пловдив, публичен отчет на фондация "Отворени изкуства", медийни изяви, заявена подкрепа от основните спонсори и партньори, обществена анкета: "Има ли нужда Пловдив от Нощта на музеите и галерии?", в която гласуваха 617 души (от които 575 подкрепиха събитието (94%) и 42 души бяха против (6%)), общината, музеите и по-голямата част от частните галерии в града са решили нощта все пак да бъде организирана за осми пореден път. За целия период на осъществяването си нощта в града е посетена от 160 000 човека, като 40 процента от тях са гости на града, допълват организаторите.

Тази година "Нощ на музеите и галериите" в Пловдив ще бъде в рамките на 10 часа и ще обхваща над 50 места в града.

Програмата отново е разделена на три части: "Музеи и галерии" с включени 23 участника; "Култура и клуб" с участието на културни институти, книжарници, неформални арт пространства и клубове с включени 18 участника и "Град и публични пространства" с над 10 проекта.

И трите програми ще са отворени в петък от 19 ч. до 1 ч. след полунощ.

P Повече за програмата може да прочетете тук.

Източник: www.dnevnik.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации

Последователи