сряда, 24 май 2017 г.

OPEL ZAFIRA B – ЧЕСТО СРЕЩАНИ ПРОБЛЕМИ


В тази статия ще направим бърз обзор на най-срещаните проблеми при OPEL ZAFIRA B:

1. Жабка - с течение на времето механизмът на жабката се разваля и е възможно при по-сериозно друсване, жабката да се отвори. С цел да си спестите пари и нерви, може да нарежете тънки лентички велкро от двете вътрешни страни на жабката и по този начин да я държите затворена, като при нужда лесно ще може да я отворите.

2. Задни светлини - много често срещан проблем е пропускането на вода от уплътнението на модула на задните светлини при дъжд или намокряне. Ако това не влияе върху функционирането на светлините, не се притеснявайте.

3. Проблеми с централното заключване. Ако изпитвате затруднения при отваряне на вратите с дистанционното (особено задните врати), значи автомобилът ви има проблем с електрозахранването на централното заключване. Почти няма Zafira без проблеми с механизмите на задните врати. Много често с течение на времето кабелите във вратите (особено задните) изгниват, като след активиране на централното заключване посредством ключа на колата, при опит да се отвори проблемната врата, то тя се отваря без никакъв проблем. Това налага смяната на кабелите на вратите. Ако сте от Пловдив, препоръчваме ви да се възползвате от услугите на сервиз Квалитет: http://www.elstakla.com/

4. Регулатор на налягането на горивото - Ако забележите, че вашата Zafira сериозно е „окуцяла“ и не ускорява така добре, както преди, най-вероятно се е скапал регулаторът за налягане на горивото. За да си върнете пъргавостта отново, ще трябва да закупите нов и да го подмените.

5. Проблеми с демпферния маховик - неприятна и скъпа за отстраняване повреда. Ако усетите пулсиращо ускорително движение при отделяне на съединителя или вибрации в самия педал, значи има голяма вероятност пружините на маховика да са омекнали. Подмяната на маховика не е сложна, но цената на новия компонент може да не ви се понрави, тък като ако съединителят се е прецакал изцяло, при по-новите модели (от 2005 година нататък) може да надхвърли 1 000 лв.

Ако може да добавите нещо, моля не се притеснявайте да споделяте мненията и опита си в коментарите по-долу.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации

Последователи