събота, 6 юли 2013 г.

Риск печели, риск губи се завръща на екран на 8.07 от 12 часа в ефира на TV7

Къци Вапцаров се завръща като истински тв джедай с едно от най-гледаните и популярни шоута на всички времена - "Риск печели, риск губи". Този път от ефира на TV7, при това - още от понеделник. Все още върви кастингът за момичета на късмета, а предаването ще рестартира с някои от "по-старите" красавици. "Стандарт" разпита Къци защо пак иска да е водещ, какво ще изгуби и какво ще спечели от това.

- Защо се завръщате в тв ефира, г-н Вапцаров? Преди години създавахте впечатлението, че сте решили да скъсате с миналото.

- Получих покана от TV7. За миналото сте права - наистина исках да скъсам с него, но е явно, че то не иска да скъса с мен. Да кажем, че в един момент телевизията ме е потърсила отново.

- Да не би участието във ВИП Брадър да ви е върнало страстта към влизането в публичен образ?

- Не, но аз съм артист - у нас е заложено да не се боим от изява пред публиката. Това ни зарежда и радва. А и в края на краищата "Риск печели" е готино шоу и с годините се убедих, че липсва на много хора. Още преди време във фейсбук се появи група "Да върнем Къци Вапцаров в ефир".

- Ще видим ли някои от познатите физиономии от 90-те в рестарта?

- В първите две издания съм поканил да играят само хора, които са били свързани с "Риск печели" по един или друг начин. Едно от момичетата на късмета ще е от първите - от 1994 година. Другото е от последните, от времето, преди да спрат шоуто.

- От кого дойде предложението за ренесанса?

- Всъщност идеята е на Бареков. Приех, защото той отвори врати и за двете шоута, които аз много обичам - "Риск печели" и "Кой е по-по-най?". Те са много различни, но по свой си начин имат нещо общо - обърнати са към хората. Всеки може да играе, няма нищо уговорено не участват някакви вече избрани "известни" личности. И двете са тип "народни шоута".

- Избрахте ли момичетата на късмета? Как решавате коя е подходяща?

- Започвам с момичета от "старата генерация". Избирам в момента петото поколение "момичета на късмета". Най-важното е да са красиви, лъчезарни, усмихнати, стройни, жизнерадостни. Разбира се, добре е да са секси, защото в игрите с публиката имаме много провокации.

- Когато започнахте още с "Невада", телевизиите бяха само две - как сега ще се справите в конкуренцията на толкова много медии?

- Не се интересувам от конкуренцията. Просто правя шоуто така, че да ми хареса. Тогава се надявам, че ще допадне и на публиката. Забелязал съм с годините, че вкусовете ни съвпадат.

- Как се променихте през годините?

- По-спокоен съм, приемам всичко без толкова нерви. Не се ядосвам за глупости, оставям нещата сами да се случат, а ако не стане, го приемам философски.

- Разкажете за някои от едновремешните ви гафове.

- Веднъж неволно подарих точно преди ефир всички букви, с които редяхме една от кръстословиците. Момичетата ги бяха подредили в кашон от водка и аз го подарих целия на весела компания. Дори не се обадиха, прибраха си буквите и си отидоха. Добре че имахме стари, та спасихме ефира. Тогава бяхме на живо по БНТ.

- Какво рискувате да спечелите и да изгубите с връщането в ефир?

- Ще спечеля любовта и уважението на по-младите. Вярвам, че играта е уникална и ще им хареса. Какво бих изгубил... Изчакайте да го загубя и ще ви кажа. С всяка измината година губя от времето за живеене.

- Ще има сравнения - често повторните опити се провалят. На какво ще заложите?

- На сърцето и на интуицията си.

- Кой измисля кръстословиците?

- Съпругата ми. Прави го с огромно удоволствие и ентусиазъм.

- Какво е отношението ви към протестите? Ходите ли на площада?

- Бях веднъж, но по принцип подкрепям идеите на протестиращите. Често публикувам по темата на фейсбук страницата си. Време е за тотална промяна.

- Вярвате ли, че те ще постигнат качествена промяна в политиката?

- Да. Щом голяма група от обществото не харесва нещо и открито го заявява, протестирайки, не може да не му се обърне внимание. Хората заедно правят промяната. По ирония на съдбата точно върху Народното събрание пише "Съединението прави силата".

Бела БОРИСОВА, "СТАНДАРТ"

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации

Последователи